Keskustori.fi

Rakkauden vaatekaapista pursuaa naisten elämäntarinoita

Soili Markkasen kiireiseen syksyyn kuuluu näyttelemistä ja sadonkorjuuta.

Kuva: Petri Kovalainen.

Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa saa lauantaina 1. syyskuuta pohjoismaisen kantaesityksensä palkittu menestysnäytelmä Rakkauden vaatekaappi (Love, Loss and What I Wore).

Lavalla nähdään Teija Auvinen, Minna Hokkanen, Petra Karjalainen, Soili Markkanen (yllä) ja Eriikka Väliahde. Ohjauksesta kuin myös puvustuksesta ja lavastuksesta vastaa Markku Nenonen. Hän on suomentanut näytelmän yhdessä Outi Järvisen kanssa.

Soili Markkanen, kerrotko lyhyesti roolistasi ja näytelmästä?

– Minulla on kertojan rooli. Näytelmässä viiden naishenkilön elämäntarinat heräävät eloon vaatteiden myötä ja samalla tullaan kertoneeksi koko naisen elämästä lapsuudesta lähtien. Esitys koskettaa tietysti erityisesti naisia.

– Näytelmä koostuu palasista. Se ei ole oikea juoninäytelmä, eikä sitä voi oikein määritellä miksikään. Siinä on vähän piirteitä stand upista, mutta se ei ole sitäkään. 

Mikä on ollut haastavinta?

– Näytelmän muoto ja tekstin oppiminen. Vaatteisiin liittyvät pikkuasiat, kuten mikä on kankaan materiaalin nimi. Tässä ei ole niinkään dialogia, vaan esitys perustuu enemminkin monologeihin. Tässä ei voi myöskään jäädä makaamaan asioiden päälle. Esitys on terävästi leikattu ja tunnetilat vaihtuvat nopeasti.

Ensi-ilta on jo huomenna, millaiset ovat fiilikset?

– Aika rento fiilinki, ja olen suhtkoht levollisin mielin. Tietysti ensi-illassa on aina perhosia vatsassa.

Onko sinulla mitään erityisiä rituaaleja ennen esitystä?

– Äänen avaus ja venyttely. Niitä teen jo jonkin verran kotona ja jatkan talolla. 

Mitä muuta syksy tuo tullessaan?

– Syksy on kiireinen. Seuraavaksi aloitan Carmenin harjoitukset.  Villisorsaa esitämme Helsingissä Aleksanterin teatterissa ja muutama esitys on myös Tampereen Työväen Teatterissa. Olen myös puutarhaihminen ja nyt on sadonkorjuun aika. Työntäytteistä syksyä siis.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 30.08.2012 11:38