Keskustori.fi

Millaisen Pikku Kakkosen puiston sinä haluat?

Kuka tahansa voi ideoida puiston kunnostusta Valmassa.

Tampereen ydinkeskustassa, Koskipuistossa sijaitsevan Pikku Kakkosen leikkipuiston kunnostamisen lähtöaineistoksi kaivataan kaupunkilaisten ideoita ja ajatuksia. Tavoitteena on kunnostaa puisto ensi vuonna.

Valma-valmistelufoorumissa voi ajatuksia esittää 3.–17.9.2012. Voit esimerkiksi pohtia, mikä on alueella hienoa, mikä taas kaipaa parannusta? Millainen olisi tulevaisuuden Pikku Kakkosen puisto? Siirry Valmaan

Pikku Kakkosen leikkipuisto on keskustan tärkeimpiä leikkipaikkoja. Leikkipaikka valmistui vuonna 1992 ja peruskorjattiin vuonna 2003. Leikkipuisto on osa kaupunkikuvallisesti ja toiminnallisesti merkittävää Koskipuistoa, jonka peruskorjaus saatiin muilta osin valmiiksi vuonna 2008.

Puiston nykyinen leikkipaikka kunnostetaan vuonna 2013 nykyistä toimivammaksi, elämyksellisemmäksi ja turvallisemmaksi. Puiston aita ja välineet uusitaan. Leikkipuiston erityisteemana on Pikku Kakkonen, mitä ilmennetään rakenteissa, välineissä ja paikan hengessä. Kunnostuksessa otetaan huomioon myös puiston viereen rakentuva Hämpin parkin sisäänajoramppi.

Valman kautta tulleet ajatukset otetaan huomioon syksyllä käynnistyvässä puiston yleissuunnittelussa. Yleissuunnitelman on tarkoitus valmistua vuoden lopussa, jolloin se esitellään asukkaille ja hyväksytetään sen jälkeen yhdyskuntalautakunnassa.

Pikku Kakkosen puiston kunnostus on osa laajempaa keskustapuistojen kunnostusohjelmaa, joka on hyväksytty Tampereen viheralueohjelmassa vuoksiksi 2005–2014. Hanke perustuu lisäksi tänä keväänä hyväksyttyyn leikkipaikkaohjelmaan.

Jaa

Viimeksi päivitetty 03.09.2012 13:03