Keskustori.fi

Kisaa ja tuunaa hybridibussi – Katso lisää Liikkujan viikon tapahtumia

Teemaviikon suojelijana on artisti Paleface alias Karri Miettinen. 

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään vuosittain 16.–22. syyskuuta. Tänä vuonna teemaviikon suojelijana on artisti Paleface alias Karri Miettinen (yllä). Viikon aikana eurooppalaiset kaupungit ja kunnat järjestävät tapahtumia ja pysyviä toimenpiteitä kestävämmän liikkumisen puolesta.

Pyöräile Pyhäjärven maisemissa

Tampereella on tarjolla maisemapyöräilyjä, pyörähuoltoa opiskelijoille ja hybridibussin tuunauskisa. Katuajo-tilaisuudessa opastetaan pyöräilemään oikein keskustassa.

Kaupin Kanuunat ja ECO2 järjestävät Liikkujan viikolla kaksi Pyhäjärven maisemapyöräilyä: sunnuntaina 16. syyskuuta ja lauantaina 22. syyskuuta. Lähdöt Laukontorilta kumpanakin päivänä kello 11. Lenkki kestää 2,5–3,5 tuntia.

Reitti ajetaan useammassa Kaupin Kanuunoiden vetämässä ryhmässä. Vauhti sovitetaan hitaimman mukaan ja matkalla pysähdellään katsomaan maisemia ja juttelemaan näkymistä. Oman pyörän puuttuminen ei ole este osallistumiselle, sillä Tampereen kaupunki tuo lähtöpaikalle kaupunkipyöriä, joita voi veloituksetta lainata maisema-ajeluun.

Katuajo-tilaisuudessa opit, kuinka pyöräillä keskustassa

Helsingin ja Jyväskylän esimerkin mukaisesti Tampereen keskustassa Laikunlavalla järjestetään tiistaina 18. syyskuuta klo 17.30 katuajo-tilaisuus. Kaupin Kanuunat ja Tampereen polkupyöräilijät käyvät läpi tärkeimmät pyöräilyä koskevat liikennesäännöt ja pulmatilanteet ja opastavat sen jälkeen käytännössä, kuinka kaduilla tulee liikkua polkupyörällä. Samalla neuvotaan turvallisia ja mukavia reittejä keskustaan ja sieltä pois.

Opiskelija, huollata pyöräsi kuntoon

Tampereen Polkupyöräilijät tarjoaa puolestaan opiskelijoille mahdollisuuden saada polkupyörien pikkuviat kuntoon. Pyörien kuntoarviot tekee ja pikkuviat korjaa ilmaiseksi (varaudu maksuun varaosista) Pyörä- ja Mopohuolto J Laukkanen. Huoltotilaisuuksissa Tampereen polkupyöräilijät jakavat opiskelijoille Tampereen pyöräilykarttoja sekä vinkkejä kaupungissa pyöräilyyn. 

Fillarihuoltoa järjestetään seuraavasti:
Ti 18.9. klo 11–15 Tampereen ammattikorkeakoulu, Kuntokadun toimipisteen etupiha, Kuntokatu 3.
Ke 19.9. klo 11–15 Tampereen yliopisto, päärakennuksen edusta, Kalevantie 4.
To 20.9. klo 11–15 Tampereen teknillinen yliopisto, päärakennuksen edusta, Korkeakoulunkatu 10.

Kisaa ja tuunaa hybridibussi

Tampereen kaupunkikuvaan tulee loppuvuoden aikana kaksi Solaris-hybridibussia. Tampereen joukkoliikenne järjestää suunnittelukilpailun näiden ajoneuvojen visuaalisen ilmeen toteutuksesta. Kilpailutöiden esikarsinnasta vastaava raati etsii erityisesti töitä, joissa ilmenee tavalla tai toisella bussien ympäristöystävällisyys sekä Tampereen ja lähiseutujen hyvä paikallishenki. Voittajateos toteutetaan teippauksena uuteen bussiin. Kilpailu julkistetaan Liikkujan viikolla ja kilpailuaikaa on 1. lokakuuta 2012 saakka. Kilpailun ohjeet ja työn suunnittelupohja tulevat ladattavaksi verkkoon Tampereen Joukkoliikenteen sivuille. Siirry sivulle

Liikkujan viikko

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.09.2012 16:34