Keskustori.fi

Monsters of Pop tulee seitsemättä kertaa

Kaupunkifestivaali tuo Tampereelle 26 esiintyjää 20.–23. syyskuuta. Karri Koira nousee lavalle lauantaina.

Miten Monsters of Pop -festivaali, MOP, on alun perin saanut alkunsa, tuottaja Antti Hietala?

– MOP järjestettiin ekan kerran vuonna 2006, eli nyt on seitsemäs kerta. Idea MOPista syntyi loppuvuonna 2005, kun kaveriporukalla harmiteltiin baaripöydässä ääneen et miksei Tampereella ole hyvää indie- ja vaihtoehtopopmusaan keskittyvää festaria. Sen hetkinen kaupungin festaritarjonta ei siis tyydyttänyt, joten piti itse kehitellä jotain täyttämään tämä tyhjiö.

Millainen festari MOP on? Millä tavalla luonnehtisit festarin henkeä?

– MOP on lämminhenkinen ja suhteellisen pienimuotoinen kaupunkifestari. Eli aika paljon kyse on siitä, että musadiggarit ja saman henkiset nuoret aikuiset kokoontuvat tapaamaan toisiaan ja tsekkaamaan kovia uusia bändejä.

Onko teillä tänä vuonna jotain uutta ja erilaista viime vuoteen verrattuna?

– Tän vuoden festari on ainakin pirun kansainvälinen. Suomalaisten lisäksi festivaaleilla esiintyy artisteja ja yhtyeitä seitsemästä eri maasta. Eksoottisimmat Malesiasta (Tenderfist) ja Indonesiasta (The Trees And The Wild). Tänä vuonna spesiaalia on myös torstain kahden kerroksen avajaisbakkanaalit Telakalla. Aikaisempina vuosina on torstaina ollut myös Klubilla ohjelmaa, mut tänä vuonna haluttiin torstaille intiimimpi ja hikisempi meininki.

Kuinka monta artistia esiintyy festivaalin aikana? Mitä keikkaa et suostuisi mistään hinnasta jättämään väliin?

– MOPissa esiintyy tänä vuonna yhteensä 26 artistia, yhtyettä tai deejiitä. Itse odotan ulkomaanvieraiden lisäksi ehkä eniten Karri Koiran keikkaa lauantaina Klubilla. Mahtavaa nähdä tuore artisti, joka on uransa nousuliidossa.

Jatkuuko sama meno ensi vuonna?

– Vuosi kerrallaan tässä mennään. Mutta toki toivotaan, että tapahtuma on myös ensi vuonna. Kyllä tässä jo erinäisiä suunnitelmia vuodelle 2013 on tehty, joten eiköhän MOPia juhlita silloinkin.

Monsters of Pop

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.09.2012 17:18