Keskustori.fi

Ronja Ryövärintyttären kiehtovat hahmot tanssivat Tanssiteatteri MD:ssä

Astrid Lindgrenin klassikkotarinasta luotu tanssiteos saa ensi-iltansa 11. lokakuuta Hällä-näyttämöllä.

Kuva: Ari Ijäs.

Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja ja tanssija-koreografi Anniina Kumpuniemi luo Astrid Lindgrenin klassikkotarinasta Ronja Ryövärintytär vauhdikkaan ja koskettavan tanssiteoksen kaiken ylittävästä ystävyydestä ja rohkeudesta, joka yhdistää vihamiehet ja voittaa pelot.

Ensi-illassa nimikkoroolin Ronjana tekee Tampereen Musiikkiakatemian (ent. Konservatorio) tanssilinjalta vuonna 2013 valmistuva Milka Laakso (yllä). Birk Borkanpoikana tanssii outokumpulainen akrobaatti-tanssija Sakari Saikkonen.

Ronja Ryövärintytär on yksi Tanssiteatteri MD:n suurimmista tanssiteoksista. Isoissa ryhmäkohtauksissa lavalla nähdään jopa 14 tanssijaa. Kokoonpano ja roolitukset vaihtelevat esityskaudella ja kiertueilla.

Rakastetun sadun tanssiversio herättää ison joukon hahmoja liikkeeseen. Ronja ja Birkin lisäksi Matiaksenmetsässä tavataan vanha Kalju-Pietu sekä kilpailevat Matias- ja Borkaryövärit. Näyttämöllä tanssivat myös vikuripäiset villihevoset, kähisevät männiäiset ja vaaralliset ajattarat muiden metsän olentojen kanssa.

Esityksen valmistumisen vaiheita on keväästä asti seurannut 11 tamperelaista kummiluokkaa peruskoulun ykkösluokkalaisista lukiolaisiin. Kummiluokat ovat tavanneet suunnittelevan työryhmän jäseniä, seuranneet harjoituksia ja toimivat teoksen ennakkoyleisönä. Vastavuoroisesti Ronja Ryövärintyttären työryhmä on saanut luokilta tärkeää palautetta sekä kommentteja ja näkökulmia teoksen toteutustavoista ja taiteellisista ratkaisuista. Yhteistyössä kummiluokkien kanssa Ronja Ryövärintyttärestä on saatu rakennettua juuri sen kohderyhmän näköinen tanssiteatteriteos.

Koko perheen tanssiteos Ronja Ryövärintytär saa ensi-iltansa torstaina 11. lokakuuta klo 18 Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä.

Tanssiteatteri MD

Jaa

Viimeksi päivitetty 19.09.2012 16:27