Keskustori.fi

Uniklubin Jussi Selo nähdään musikaalitähtenä

Tampereen Teatterin syksyssä viisi ensi-iltaa.

Uniklubi-yhtyeen laulajana ja Nelosen Kuorosodan (2011) voittajana tunnettu Jussi Selo (yllä) tekee ensisyksynä teatteridebyyttinsä Tampereen Teatterin musikaalissa Veriveljet.

– Olen joskus ajatellut, että olisi nastaa päästä teatteriin ja olin tosi positiivisesti yllättynyt, kun sain soiton teatterinjohtajalta. Pakko oli tarttua tilaisuuteen, ja jännityksellä lähden mukaan seikkailuun, kertoo Selo.

Selo nähdään kertojan roolissa, jossa hän vuorottelee Sami Hintsasen kanssa.

Willy Russellin musikaali Veriveljet (Bloodbrothers) sai kantaesityksen vuonna 1983, ja se voitti Olivier-palkinnon parhaana uutena musikaalina. Se on yksi pisimpään Lontoossa yhtämittaisesti esitetyistä musikaaleista.

Tampereen Teatterissa se saa ensi-iltansa 5. syyskuuta.

TT:n syksyn ensimmäisessä ensi-illassa 30. elokuuta nähdään näytelmä Kuin ensimmäistä päivää. Marika Vapaavuoren ohjauksessa näytelmä tuo 80-vuotiaan teatterineuvos Eila Roineen jälleen näyttämölle. Koskettava ja hauska näytelmä kertoo Lepolan hoitokodin, nykyaikaisen vanhustenhoitoyksikön, värikkäästä arjesta.

Lokakuun 3. päivä päänäyttämöllä saa ensi-illan Bengt Ahlforsin komedia Tuhkaa ja teräviä (Aska och akvavit) (yllä). Tuhkaa ja teräviä on hauska ja hienostunut kruununhakalaiskomedia, jota vauhdittavat hullunkuriset väärinkäsitykset ja täpärät tilanteet.

Tuija Piepponen

Tuija Piepponen (yllä) vierailee Tuhkaa ja teräviä -komediassa. Hän näyttelee perheen pitkäaikaista siivoojaa.

Suomen kantaesityksenä nähdään 4. lokakuuta Frenckell-näyttämöllä Anthony Minghellan viihdyttävä, ajankohtainen ja ajatuksia herättävä Made in Bangkok. Näytelmä on tirkistys kaukomatkailuun. Näytelmän ohjaa Johanna Freundlich (yllä). Rooleissa nähdään muun muassa Lari Halme (vas.) ja Mikko Kanninen.

Tampereen Teatterin ensi syksyn viimeinen päänäyttämön ensi-ilta marraskuussa on Miika Nousiaisen suomalaisuudesta ja ruotsalaisuudesta hauskuuden ammentava komedia Vadelmavenepakolainen.

Päällystakki sekä Grace ja Glorie palaavat takaisin ohjelmistoon

Viime kauden hittinäytelmä Päällystakki – Komedia työelämän huononemisesta palaa maaliskuussa päänäyttämön ohjelmistoon. Näytelmä seuraa Akaki Akakijevitšin (Tom Lindholm) seikkailuja pankkimaailmassa.

Ensi syksynä palaa ohjelmistoon Grace ja Glorie. Näytelmä sai ensi-illan keväällä 2009. Tom Zieglerin näytelmä on Auvisen perheen yhteisteos. Lavalla nähdään miniän ja anopin, Eila Roineen ja Teija Auvisen sykähdyttävää yhteispeliä. Näytelmän on ohjannut Tommi Auvinen, valo- ja äänisuunnittelusta vastaa veli Janne Auvinen.

Tampereen Teatteri 

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.01.2013 23:38