Keskustori.fi

Merja Larivaara pistää koko kapasiteettinsa peliin

Viettelyksen vaunu saa ensi-iltansa 31. tammikuuta TTT:ssä.

Monille niin tuttu Marlon Brandonin ja Vivien Leigh´n tähdittämä Viettelyksen vaunu saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterissa. Tennessee Williamsin intohimoisen klassikon ohjaa Pasi Lampela.

Vieraileva näyttelijä Merja Larivaara nähdään Blanchen roolissa.

Kerrotko lyhyesti roolistasi?

– Blanchen rooli on monumentaalinen, niin kuin kaikki roolit tässä näytelmässä. Se on moni-ilmeinen ja monimuotoinen rooli, ja siinä saa käyttää koko kapasiteettinsa ja mielellään vähän ylikin. Olo on välillä kuin maratonille lähtisi, kertoo Merja Larivaara.

Mikä on ollut tuskaisinta roolissa?

– Tuskaiset työt ovat takanapäin. Nuoruuteen kuulunut haparointi, pelot ja muut tuottivat monenmoista tuskaa. Tällä hetkellä nautin työstäni kokonaisvaltaisesti, ja pidän erityisesti yhdessä tekemisestä.

Näytelmässä Blanchen (Merja Larivaara) ja Stanleyn (Tommi Raitolehto) välille syntyy välittömästi latautunut suhde, joka on täynnä niin vetovoimaa kuin vihaakin.

Mitä pyörii ajatuksissa ennen ensi-iltaa?

– Olen odottavalla kannalla ja hyvillä mielin. Sen verran on perhosia vatsassa, että enää ei öitä nukuta. Intohimoinen tekeminen vie mennessään.

– Olen viettänyt hiljaisempia, ei niin työntäyteisiä vuosia. Tuntuu hyvältä olla kiinni näin upeassa tekstissä ja roolissa.

Olet konsertoinut ja tehnyt televisio-ohjelmia Tampereella, mutta vasta nyt sinut nähdään tamperelaisen teatterin lavalla. Mikä houkutteli sinut Tampereen Työväen Teatteriin?

– Rooli oli yksi syy, ja toinen on ohjaaja Pasi Lampela, jonka kanssa olen tehnyt aikaisemminkin töitä. Olen aina pitänyt Tampereen Työväen Teatteria nimenomaan näyttelijöiden teatterina. Pääsin hyvin tunnelmaan, kun sain harjoituksissa käyttää Eila Roineen aamutakkia.

Mitä muuta kuuluu tähän vuoteen?

– Olen virkavapaalla tämän vuoden Helsingin Kaupunginteatterista. Monenlaisia projekteja on tulossa, mutta ei niistä vielä enempää. Kuopuksen saatan tänä vuonna koulutielle. Siinä on yksi etappi.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:27

ETSI SIVUILTA

Aiheeseen liittyvät uutiset