Keskustori.fi

Tampere juhlii ensi viikonloppuna

Tampereen päivä tarjoaa paljon ohjelmaa tamperelaisille. Ihmettele vaikka Hämeenkadun alle avautuvaa P-Hämppiä.

Tampere juhlii tänä vuonna 233-vuotispäiväänsä monin eri tapahtumin lauantaina ja sunnuntaina 29.–30. syyskuuta.

Viikonlopun aikana tamperelaiset pääsevät tutustumaan kaupungin toimintaan ja kurkistamaan moniin laitoksiin, kuten aluepelastuslaitoksen paloasemiin, Kaupin päiväsairaalaan sekä Viinikanlahden ja Ruskon vedenpuhdistamoihin. Perinteiseen tapaan moniin kaupungin museoihin pääsee joko ilmaiseksi tai alennetulla hinnalla.

Tamperelaiset yhdistykset ja harrastusseurat esittelevät toimintaansa, tutustu vaikka Varalassa kalliokiipeilyyn, Osmonkallion väestönsuojassa jousiammuntaan tai Teiskon Kaanaassa ilmailu- ja moottoriurheiluun.

Kotikaupunkiin pääsee tutustumaan Tampereen matkailuneuvonnan järjestämillä opastetuilla kierroksilla. Nyt voi käydä katsomassa, miten arki on lähtenyt käyntiin asuntomessujen jälkeen uudella Vuoreksen asuinalueella. Myös Hämeenkadun alle avautuvaa P-Hämppiä pääsee ihmettelemään opastetulla bussikierroksella.

Tampereen päivän kunniaksi kaupungin laitoksissa liputetaan varsinaisena juhlapäivänä eli maanantaina 1. lokakuuta.

Ruotsin kuningas Kustaa III allekirjoitti Tampereen kaupungin perustamisasiakirjan 1.10.1779. Sen kunniaksi Tampere juhlii vuosittain lokakuun ensimmäisenä päivänä ja sitä lähimpänä viikonloppuna. Tampereen päivä järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955.

Katso viikonloput ohjelmat Tampereen kaupungin sivuilta. Lue lisää

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.09.2012 19:13