Keskustori.fi

Lento ja 11 matkustajaa terminaalissa – Sattumuksia on luvassa

Ensimmäistä kertaa Sirkku Peltolan näytelmässä esiintyvä Risto Salmi miettii vaatimattomasti, että lunastaako hän paikkansa.

Pieni univelka toimii lähtölaukauksena monenlaisille sattumuksille. Tiedossa on sanaharkkoja, välien selvittelyä, rakkaudentunnustuksia ja kommelluksia, kun 11 henkilöä odottaa lomamatkaa etelään. Sirkku Peltolan uusin näytelmä Lento saa ensi-iltansa torstaina 27. syyskuuta Suurella näyttämöllä Tampereen Työväen Teatterissa.

Ensimmäistä kertaa Sirkku Peltolan näytelmässä esiintyy Turussa asuva näyttelijä Risto Salmi (yllä toinen vas.). Hän on tuttu muun muassa TV2:n maalaiskomedioitten P.A.Turpeisena.

Kerrotko roolistasi näytelmässä?

– Ikää, kun tässä on, olen vanha historian opettaja Erkki Kantokorpi. Hän on hyvin pedantti tyyppi. Näytelmä sijoittuu lentoasemalle, missä odotamme koneenlähtöä. Siellä tapahtuu paljon yllätyskäänteitä.

Mikä on ollut haastavinta?

– Sirkku Peltola pyysi minut näytelmään ja luotti minuun. Haastavinta on se, että lunastan paikkani näytelmässä. Meitä on hieno porukka tätä tekemässä, ja olen iloinen, että olen mukana.

Kuvassa Risto Salmi (vas.) ja Janne Kallioniemi.

Ensi-ilta on torstaina, millaiset ovat tunnelmat nyt?

– Ennakkoyleisöt ovat antaneet uskoa. Fiilikset ovat aika rauhalliset ja hyvät.

Mitä muuta kuuluu lähisuunnitelmiisi?

– Tämän syksyn teen Lentoa ja ehkä jatkuu vielä keväänkin. Ensi keväänä tulee kuluneeksi 50 vuotta, kun olen ollut näyttelijänä.

Kuvat: Petri Kovalainen.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 26.09.2012 18:07