Keskustori.fi

Kuninkaan Päivä yhdistää kulttuurin ja kaupanteon

Uusi kulttuuritapahtuma alkaa kunnialaukauksin lauantaina kello 11 Raatihuoneen edessä.

Tampereen perustaja, kuningas Kustaa III saapuu Hämeensillan yli hevosvaunuilla ja jakaa seurueineen kansalaisille 1000 taaleria, joilla saa 23 prosentin alennuksia Kruunun Kaupoista. Kunkku julistaa tämän "arvonlisäverovapauden" lauantain ajaksi mukana oleviin liikkeisiin ja ravintoloihin.

– Tammerkosken Yrittäjät järjestää nyt ensimmäisen kerran Kuninkaan Päivän, jota jatkossa vietetään joka vuosi aina samaan aikaan kuin kaupungin syntymäpäivää, Tampere-päivää, kertoo yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Juha Turunen.

– Tässä yhdistyy nyt kulttuuri ja kaupanteko aivan ainutkertaisella tavalla. Vanhalla kirjastotalolla on 1700-luvun harrastajien järjestämää upeaa ohjelmaa koko päivä, tanssia, muotinäytöksiä ja Laikunlavalla lapsille miekkailun opetusta ja prinsessakoulua. Esiintyjät tulevat Tampereelta, Helsingistä ja Tukholmasta.

Päivä huipentuu kello 16 Händel-kuoron ajan mukaiseen konserttiin Vanhassa kirkossa, minne myös kuningas saapuu juuri tulleiden tietojen mukaan. Keskustorin screeniltä näkee, mitä tapahtuu seuraavaksi ja mistä kaupoista saa alennuksia.

Katso ohjelma ja Kruunun Kaupat

Jaa

Viimeksi päivitetty 27.09.2012 15:11