Keskustori.fi

Hirveen ihanat: Armi ja Leena

Toivasessa ja Hefnerissä on paljon samaa.

Kuka? Tampereella vuonna 1980 syntynyt näyttelijä Armi Toivanen.

Miksi? Toivanen on mukana tv-ohjelmassa Putous, johon kuuluu osana Vuoden sketsihahmo -kilpailu. Finaali on 25. helmikuuta. Toivanen näyttelee tällä hetkellä myös Helsingin Kaupunginteatterissa näytelmässä Ihmisen osa.

Leenasta ja Armista

Sketsihahmossani Leena Hefnerissä o.s. Herppeenluoma ja minussa on paljon samaa. Eläydyn helposti huomaamattani, kun joku toinen puhuu minulle tai katson jotain teatteriesitystä. Liikutan suutani puhujan puheen tahtiin ja heilun mukana. Se on usein täysin tiedostamatonta. Suvuni naiset käyttävät hirvee-sanaa. Käytän itsekin sitä paljon: hirveen nätti, hirveen hyvä.

Leena on vilpitön, impulsiivinen ja voimakkaasti tunteva. Olen impulsiivinen, mutten en ehkä niin paljon kuin Leena. Yritän olla hyvä ihminen. Rakastava. Suhtaudun voimakkaasti, intohimolla näyttelijän työhön.

Hahmon ja näyttelijän työnjaosta

Sketsihahmoni syntyi jo kolmisen vuotta sitten. Kyse on havaintojen ja mielikuvituksen yhteistyöstä. Hahmon esityksen mietin näyttelijänä esimerkiksi siltä osin, mikä sen rakenne on ja missä kohdissa teen rytmin vaihdoksia, kuten nopeita reaktioita. Kun hahmon logiikkaa tulee tutuksi, hahmolle tulee oma verenkierto. Leena hoitaa shown kameroiden edessä.

Toivasen hahmon Leena Hefner o.s. Herppeenluoman hokemia: Minä tiesin. Mittää en tarvihe. ja ja ja. Minä olin hirveen humalassa.

Putouksen työkavereista

Tunsin entuudestaan suurimman osan Putouksen näyttelijöistä, ja tungin mukaan. On kauhean herkullista ideoida yhdessä. Turhista emme sano, mutta sanomme, jos tarvii. Ja pitääkin sanoa ja osata ottaa vastaan palautetta kollegalta.

Krista (Kosonen) on parhaimpia ystäviäni, ja nauran hänen Yossu-hahmolleen. Tykkään varamiehestä. Noita pessimistisiä miehiä on. Jussin (Vatanen) huumori uppoaa muhun.

Suoran tv-lähetyksen paineista

Suorat lähetykset eivät ahdista minua, vaikka voi tuntua, että apua en selviä tästä. Tulevasta tulikokeesta tai näytönpaikasta saatetaan antaa vihjeitä, mutta koskaan me näyttelijät emme varmuudella tiedä, mikä on totta ja onko tulossa joku ylläri, kuten presidenttiehdokkaiden saapuminen studioon.

Meillä on tasan viisi päivää aikaa tehdä proggis valmiiksi lauantain suoraan lähetykseen, ja lähetyksen jälkeen väsymys on helvetin kova. Vapaapäivinä sunnuntaina ja maanantaina yritän pitää pään tyhjänä, että voin taas kasata sinne uutta tilalle.

Tampereesta ja Helsingistä

Juureni ovat Tampereella, ja se on minulle rakas. Täällä asuvat äitini, siskoni ja sukulaisiani sekä kihlattuni Toni Harjajärvi (näyttelee Tampereen Työväen Teatterissa). Olen helsinkiläinen ja Helsinki on mun kaupunki, minne muutin 23-vuotiaana. Helsinki inspiroi mua ihmisenä ja ammatillisesti. Se on välttämättömyys mulle.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 14:50