Keskustori.fi

Ammuu ja kraak! Ystävykset Mimmi Lehmä ja Varis seikkailevat

Sorkat ylle ja lavalle. Marja Skaffari näyttelee pääroolia Ahaa Teatterin näytelmässä.

Tässä on hulvaton parivaljakko, jolle sattuu ja tapahtuu. Ahaa Teatterissa saa ensi-iltansa Mimmi Lehmä ja Varis keskiviikkona 3. lokakuuta. Näytelmä perustuu Jujja ja Tomas Wieslanderin suosittuihin lastenkirjoihin.

Marja Skaffari näyttelee Mimmi Lehmää ja Jerry Mikkelinen Varista.

Kerrotko roolistasi ja näytelmästä, Marja Skaffari?

– Näyttelen Mimmi Lehmää, joka haluaa olla erilainen kuin muut. Se haluaa tehdä asiat oman päänsä mukaan. Mimmi tykkää seikkailla ja tehdä sellaisia asioita, mitä ihmislapsetkin tekee. Se ei ymmärrä, miksi pitäisi olla samanlainen kuin muut lehmät. Mimmillä on positiivinen luonne.

– Näytelmä kertoo Mimmi Lehmän ja Variksen ystävyydestä. Sen viesti on, että vaikka on erilainen ja eikä aina ymmärtäisi toista, sitä voi silti elää ystävinä.

Mikä on ollut haastavinta?

– Haastavinta on ehkä se, että Mimmi Lehmä on niin energinen tyyppi ja itse olen hitaampi. Mimmi on nopea, eikä se lepää. Se hyppii, ui, tekee vaikka mitä.

Millaista on näytellä lapsiyleisölle?

– Paljastavaa. Lapset eivät esitä mitään ja heistä näkee heti, jos esityksen energia ei toimi. He eivät jaksa silloin katsella näytelmää, mutta hyvin ovat lapset jaksaneet katsoa tätä esitystä.

Onko sinulla mitään rituaaleja ennen näyttämölle menoa?

– Nyt ei ole ehtinyt muodostua. Tarkistan, että sorkat ovat jaloissa ja käsissä.

Kuva: Robert Suhonen.

Ahaa Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 02.10.2012 19:03