Keskustori.fi

Jere Riihinen näyttelee herkullisen roolin

Teetä vaikka väkisin saa ensi-iltansa keskiviikkona 10. lokakuuta Tampereen Komediateatterissa.

Teetä vaikka väkisin on ranskalainen palkittu uutuuskomedia. Se naurattaa yleisöään kliseillä, jotka yhdistetään teatterin tekemiseen. Komediassa valmistaudutaan näytelmän ensi-iltaan, joka on jo kahden päivän kuluttua. Kaikki on tietysti puolitiessään ja ohjaajan hermot kireällä. 

Jere Riihinen näyttelee tuottajan poikaa.

Kerrotko roolistasi ja näytelmästä?

– Roolihahmoni on Julien, joka on tuottajan poika ja juuri siitä syystä saanut roolin. Julien ei ole ihan terävä kynä. Hän on vähän kuin aikuinen lapsi, hyväntahtoinen ja vilpitön. Sitten kuitenkin sattuu kaikenlaista ja Julien mokailee. Se on tukalaa muille näyttelijöille. Julien on herkullinen rooli.

Mikä on ollut roolissasi haastavinta?

– Julien on fyysisesti täysin erilainen kuin minä itse lähtien jo ryhdistä ja pään asennoista. Tässä pitää omaa fysiikkaa muuttaa ja saada pidettyä yllä roolin fysiikka.

– Näytelmässä menee paljon asioita pieleen ja pitää muistaa, milloin pitää mokata fyysisesti ja milloin taas tekstillisesti. Pikkuasioiden täytyy mennä oikein, jotta näytteleminen menee oikein.

Teetä vaikka väkisin -komediassa näyttelevät Emilia Pokkinen (vas.), Tuija Vuolle, Jere Riihinen, Irmeli Hirvonen, Seppo Mäki, Hannu Kivinen ja Jukka Leisti.

Kuka olet? Mistä tulet ja minne menet?

– Olen 23-vuotias ja Kangasalta kotoisin. Valmistuin Suomen Teatteriopistosta näyttelijätyön peruslinjalta ja jatkolinjalta vuonna 2011. Sen jälkeen olen näytellyt pääroolit näytelmissä Hyvää yötä, Herra Hakkarainen sekä Pinokkio. Viime kesänä näyttelin ensimmäistä kertaa ammattinäyttelijöiden kanssa Komediateatterin Lainahyöhenissä Jacobin roolin.

– Nyt Julienin rooli on huikein ja isoin juttu, mitä minulle on tapahtunut tällä saralla. Hyvillä mielin olen.

– Jo 10-vuotiaana halusin koomikoksi ja myöhemmin näyttelijäksi. Vesa-Matti Loiri oli ensimmäinen, joka sai minut innostumaan alasta. Yläasteella ilmaisutaidontunneilla pääsin näyttelemään ja huomasin, että pärjäsin siinä. Armeijan jälkeen päätin, että tänne.

– Olen pystynyt kehittymään ja on ihan huippua, että olen päässyt näyttelemään näiden huippukonkareiden kanssa Komediateatterissa.

Esityskuva: Peero Lakanen.

Tampereen Komediateatteri

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 10.10.2012 11:15