Keskustori.fi

Kohtuutonta näyttelemistä, kaameaa komediaa – Tätä ja paljon muuta tarjoaa esitys Kullanvamous

Black Motorin rumpalina tunnettu Simo Laihonen debytoi Telakalla.

Kullanvamous on esitystaiteellinen kokonaisuus, joka alkemistisen työpajan tavoin seostaa maailman elementtejä uudestaan. Tässä tapauksessa tavoitteena on rakentaa pala ehkä hieman vallattomampaa maailmaa, pala ehkä kultaa kalliimpaa. Esitys yhdistelee niin draamaa, tanssia, lyömäsoitinten ilosanomaa, kohtuutonta näyttelemistä, kaameaa komediaa ja hiljentymistä kuin tilataidettakin.

Muusikko Simo Laihonen debytoi Telakalla.

Kerrotko roolistasi ja näytelmästä?

– Mulla on muusikon, soittajan rooli. Soitan erilaisia lyömäsoittimia ja huiluja. Lisäksi olen mukana liikkumassa ja lausumassa näyttämöllä. Lavalla nähdään kaksi näyttelijää Tanjalotta Räikkä ja Petri Mäkipää sekä minut. Näytelmää on tekemässä ohjaaja Tommi Silvennoisen lisäksi valosuunnittelija Nadja Räikkä sekä äänentoistoa hoitaa Jaakko Suutari.

Mikä on ollut roolissasi haastavinta?

– Näytelmä on, enemmänkin kuin läpikirjoitusjuttu, yhdessä hahmottelemalla, kokeilemalla ja improvisoimalla syntynyt. Ohjaaja Tommi Silvennoisen vastuulla on teema-asiat ja pitää meidät ruodussa sekä kerätä materiaalista jyvät akanoista. Haastavaa ja antoisaa on ollut tuoda rakennetta tähän avoimeen tilaan: jakaa, tiivistää ja laajentaa tarpeen mukaan.

Ensi-ilta on keskiviikkona 10. lokakuuta. Millaiset ovat tunnelmat tällä hetkellä?

– Hyvä fiilis ja odottava, näin työskentelyn tiivistyessä esityksiä lähetyttäessä.

Kullanvamouksessa näyttelevät Petri Mäkipää, Tanjalotta Räikkä ja Simo Laihonen.

Miten päädyit näytelmään?

– Tommi Silvennoinen kysyi mukaan, ja olin heti valmis. Esitys vaikutti mielenkiintoiselta. Tiesin näyttelijöistä ja ajattelin, että olisi kiva tehdä heidän kanssaan töitä.

Oletko aikaisemmin tehnyt teatteria?

– Teatteria/performanssia/tanssia olen tehnyt muun muassa teatteri Circus Maximuksen Sabotanic Garden ryhmässä sekä tanssiteatteri Hurja Ruuthissa Helsingissä.

Mitä elämääsi kuuluu muuten?

– Muusikon elämää kuuluu. Tiivistä keikkailua, levytyksiä ja levyjen julkaisujen tiimoilta työskentelyä Black Motorin puitteissa. Valmistaudun myös Jorma Tapio & Kaski sekä Adam Rudolphin yhtyeen esiintymisiin Tre Jazz Happeningissa. Syksyn mittaan soittoreissut suuntautuvat Suomen lisäksi Tanskaan, Englantiin ja Venäjälle.

Kuvat: Visa Knuuttila.

Teatteri Telakka

Jaa

Viimeksi päivitetty 10.10.2012 15:58