Keskustori.fi

Ronja Ryövärintytär on Tanssiteatteri MD:n suurimpia tanssiteoksia

Pääroolin tanssiva Milka Laakso löytää itsestään ja Ronjasta samoja piirteitä.

Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä saa ensi-iltansa koko perheen tanssiteos Ronja Ryövärintytär torstaina 11. lokakuuta.

Tanssiteatteri MD:n toiminnanjohtaja ja tanssija-koreografi Anniina Kumpuniemi on luonut Astrid Lindgrenin klassikkotarinasta vauhdikkaan ja koskettavan tanssiteoksen kaiken ylittävästä ystävyydestä ja rohkeudesta, joka yhdistää vihamiehet ja voittaa pelot. 

Ronja Ryövärintytär on yksi MD:n suurimmista tanssiteoksista. Isoissa ryhmäkohtauksissa lavalla nähdään jopa 14 tanssijaa. Kokoonpano ja roolitukset vaihtelevat esityskaudella ja kiertueilla.

Milka Laakso, 21, tanssii ensi-illassa nimikkoroolin Ronjana. Hän valmistuu Tampereen Musiikkiakatemian (ent. Konservatorio) tanssilinjalta vuonna 2013.

Kerrotko tanssiroolistasi, Milka Laakso?

– Ronja Ryövärintytär on iso juttu mulle. Tämä on ensimmäinen isompi roolini ja ensimmäinen kerta, kun tanssin ammattitanssiteatterissa. Ronjan rooli on kiinnostava, ja on hienoa tanssia metsäläishahmoa.

Onko sinussa ja Ronjassa jotain samaa?

– Aika paljon. Olen itse citysaamelainen. Olen kotoisin Lahdesta, mutta sukuni on Utsjoelta. Metsä on minulle itselleni tärkeä elementti ja voimavara. Olen myös isän tyttö kuten Ronjakin. Häneen on helppo samaistua.

Ronja, Birk ja Liia-hevonen. Tanssijoina Milka Laakso, Sakari Saikkonen ja Marjo Hämäläinen.

Mikä on ollut haastavinta?

– Koreografi, ohjaaja Anniina Kumpuniemelle liikkeen muoto ei ole tanssissa tärkeintä, vaan liikkumisen tapa ja laatu. Matka on päämäärää olennaisempi Olen tottunut tanssimaan enemmän muotojen perusteella, joten tanssiroolini on vaatinut liikkeen tutkimista ja siihen syventymistä. Se on ollut vaativaa, mutta myös antoisaa.

Ensi-ilta on 11. lokakuuta. Millaiset ovat tunnelmat tällä hetkellä?

– Jännittää tottakai, koska tämä on ensimmäinen pääroolini ja ensi-ilta jännittää aina. Varmaan ihan hyvin se menee!

Miten kauan olet ehtinyt olla tanssin pyörteissä?

– Aloitin teatterista, mutta tanssimisen löysin vasta yläasteella 15-vuotiaana.

Missä näet itsesi tulevaisuudessa?

– Haluaisin olla kulttuurialan moniosaaja. Tanssilajeja on paljon, tällä hetkellä kiinnostaa eniten nykytanssi. Tanssin lisäksi haluaisin näytellä teatterin puolella ja myös sirkuskin kiinnostaa.

Kuvat: Ari Ijäs.

Tanssiteatteri MD

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.10.2012 10:25