Keskustori.fi

Viisi iltaa, 16 eri keikkapaikkaa, yli 120 artistia – Se on Lost in Music!

Kuudetta kertaa järjestettävä kaupunkifestivaali tulee 17.–21. lokakuuta. 

Lost in Music -tapahtumassa esiintyy niin ulkomaisia kuin kotimaisia bändejä, kuten Neljä Ruusua (kuva). Annetaan festivaalin tuottajan Emmi Nuorgamin kertoa enemmän...

Millainen festivaali Lost in Music oikein on?

– Tampereella järjestettävä Lost in Music -kaupunkifestivaali esittelee yleisölle ja musiikkialan ammattilaisille viiden illan aikana 16 eri keikkapaikassa yli 120 kiinnostavaa tuoretta artistia.

– Osana Musiikki & Media -tapahtumaa oleva festivaali on toiminut artistien ponnahduslautana kansainvälisille areenoille kuuden vuoden ajan. Tänä vuonna ohjelma on saanut yhä laajemmat mittasuhteet, sillä mukana on ennätysmäärä artisteja eri genreistä. Tämän on osaltaan mahdollistanut keikkapaikkamäärän kasvu.

– Kotimaisten artistien lisäksi festivaaleilla nähdään joukko kansainvälisiä esiintyjiä - edustettuina ovat muun muassa Viro ja muut Baltian maat.

Mainitsetko joitakin bändejä, joita tapahtuma on siivittänyt eteenpäin urallaan?

– Lost in Music -showcasefestivaali on perustettu Musiikki & Median rinnalle vuonna 2007 ja on siitä lähtien esitellyt monen tunnetun artistin ohella myös maan kiinnostavimmat uudet tulokkaat.

– Musiikki & Median showcaseista ovat aikoinaan ponnistaneet muun muassa HIM ja The Rasmus, ja sittemmin lavalla on nähty kansainväliseen suosioon nousseista bändeistä esimerkiksi Disco Ensemble, Michael Monroe, Von Hertzen Brothers, Huoratron ja eestiläinen Ewert & The Two Dragons, jolle viimevuotinen esiintyminen Lost in Musicissa toimi ponnahduslautana myös muun Euroopan markkinoille.

Millä tavalla luonnehtisit festivaalin henkeä?

– Hyvän meiningin kaupunkifestivaali, joka yrittää tarjota jokaiselle jotakin ja piristää kaupunkilaisten syksyä!

Onko tänä vuonna jotain uutta aikaisempiin vuosiin verrattuna?

– Uusia keikkapaikkoja ovat muun muassa Tampere-talo, Nightclub Tähti, Fat Lady ja Senssi.

Mitä keikkaa sinä et suostuisi mistään hinnasta jättämään väliin?

– En mitään, jos olisi aikakone niin matkaisin sillä keikalta toiselle.

Jatkuuko sama meno ensi vuonna?

– Totta maar!

Kuva: Marek Sabogal.

Lost in Music

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.10.2012 13:23