Keskustori.fi

Riku Suokas ottaa lopputilin

Tampereen Työväen Teatteri on kohta ilman johtajaa. Tilalle tulee kaksi!

Riku Suokas eroaa Tampereen Työväen Teatterin toimitusjohtajan ja teatterinjohtajan sekä ravintolapalveluita hoitavan tytäryhtiön TTT-Teatteripalvelut Oy:n toimitusjohtajan tehtävistään vuoden 2013 aikana.

– Kauteni TTT:n johdossa on ollut ammatillisesti tähänastisen elämäni antoisinta aikaa. Päätös luopua tämän hienon teatterin johtajuudesta on kaikkea muuta kuin helppo, kertoo Riku Suokas.

– TTT:ssä työskentelee poikkeuksellisen lahjakkaita ja sitoutuneita ihmisiä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimolla ja rakkaudella. Tuntuu pahalta irtautua tästä työyhteisöstä.

Suokas kertoo haluavansa keskittyä jatkossa omaan taiteelliseen työhönsä ja haluaa hallinnollisten tehtävien sijaan keskittyä teatterin tekemiseen.

– Halu toteuttaa itseäni taiteilijana on ehdottomasti suurin yksittäinen syy päätökseeni, hän toteaa.

TTT:n hallitus käsitteli Riku Suokkaan eroilmoituksen kokouksessaan eilen ja totesi, että yhteistyön olisi suonut jatkuvan.

– Suokkaan johtajakaudella TTT on menestynyt kaikilla mittareilla mitattuna erinomaisesti. Hallitus ymmärtää kuitenkin taitelijan halun tehdä taidetta ja Riku Suokkaan kohdalla se aika on nyt, 15 vuotta eri teattereissa kestäneen teatterinjohtajauran jälkeen. Suokas jatkaa johtajana TTT:ssä ainakin kevääseen 2013, jotta varmistetaan hyvin moninaisten tehtävien hallittu siirto seuraajille, kertoo TTT:n hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen.

Koska Suokkaan toimenkuva on huomattavan laaja, hallitus päätti, että TTT:n toimitusjohtajuus ja taiteellinen johtajuus erotetaan toisistaan. Teatteriin rekrytoidaan erikseen toimitusjohtaja, joka vastaa myös TTT-Teatteripalvelut Oy:n toiminnasta, sekä teatterin taiteellinen johtaja. Henkilöiden etsiminen molempiin tehtäviin käynnistetään välittömästi.

Riku Suokas (s. 1971 Tampereella) aloitti Tampereen Työväen Teatterin apulaisjohtajana vuonna 2004. Hän siirtyi teatterinjohtajaksi Esko Roineen johtajakauden päätyttyä vuonna 2006. Ennen TTT:tä Suokas työskenteli Hämeenlinnan Kaupungin Teatterin teatterinjohtajana (1997–2002) ja Helsingin Kaupunginteatterin apulaisjohtajana ja Teatteristudio Pasilan johtajana (2002–2004).

Jaa

Viimeksi päivitetty 17.10.2012 14:30