Keskustori.fi

Arki, unelmat, seksifantasiat, miehet – Näistä kertoo Kolmen naisen kohtauksia

Karoliina Blackburn, Miina Maasola ja Marika Heiskanen käsikirjoittivat naiseudesta näytelmän, jossa myös näyttelevät.

Kuvat: Harri Hinkka.

Kolmen naisen kohtauksia saa ensi-iltansa perjantaina 19. lokakuuta Teatteri Siperiassa. Ohjauksesta vastaa Marika Vapaavuori.

Näytelmä käsittelee arkea ja unelmia. Se kysyy mihin aikamme käytämme? Olemmeko valinneet oikein? Näytelmässä seikkaillaan arjessa, unelmissa, seksifantasioissa ja puhutaan miehistä. Etsitään onnea ja löydetään rakkaus.

Kolme naista Karoliina Blackburn (vas.), Miina Maasola ja Marika Heiskanen käsikirjoittivat Kolmen naisen kohtauksia ja myös näyttelevät siinä.

Marika Heiskanen näyttelee Riikka Autiota.

Millaisia teidän roolinne ovat?

– Kuvitteellinen hahmoni Riikka Autio on hoitovapaalla oleva kahden lapsen äiti, jolla on ongelmia parisuhteessaan. Tarinassa Riikka ja hänen miehensä hankkivat kyläkoulun, jota rupeavat kunnolla peruskorjaamaan. Nainen on lasten kanssa ja miehen aika kuluu koko ajan remontissa. Riikka on aika umpikujassa omissa ruuhkavuosissaan.

– Karoliina Blackburn näyttelee työorientoitunutta naista, joka nauttii työstään. Hänellä on lapsia, joita mies hoitaa kotona. Karoliinan roolihahmo ei oikein tiedä, missä menee työn tekemisen ja vapaa-ajan raja. Hän on uupumuksen rajalla.

– Miina Maasolan roolihahmo haluaa etsiä itseään joogaamalla, henkisemmiltä alueilta. Hän pitääkin intuitiivisen näkemisen istuntoja. Hänellä on monta lasta eri miesten kanssa.

– Kaikki kolme naista ovat tunteneet toisensa nuoruudesta tai lapsuudesta lähtien. Naisten ystävyys onkin yksi näytelmä teema.

Kuvassa Karoliina Blackburn (vas.), Marika Heiskanen ja Miina Maasola.

Miten näytelmän kirjoittaminen tapahtui?

– Käsikirjoittamisessa kaikki kohtaukset kirjoitimme kolmistaan, mutta myös ohjaaja Marika Vapaavuori on antanut tekstiin ideoita.

– Teksti on fiktiivinen, mutta mukana on liotettuna omia kokemuksia ja tilanteita. Remontoimme mieheni kanssa rintamamiestaloa, ja laajensin aihetta oikein urakalla käsikirjoitukseen. Tekstiin on vaikuttanut myös se, mitä olen nähnyt läheltä tai lähipiirissä.

– Käsikirjoittaminen oli tosi mielekästä. Pöyhimme tosi syvältä nuoruudesta asti naiseksi kasvamisen kokemuksia. Harvoin tulee puhuttua menneestä ajasta. Se oli aiheeksi kehittymisen kannalta tärkeää, vaikkei niitä kokemuksia jäänyt näytelmään.

Mikä on ollut haastavinta?

– Haastavinta oli se, kun materiaalia oli niin paljon ja sitten piti valita ne kohtaukset, jotka olivat keskeisiä tarinan kannalta. Tässä tuli apuun Marika Vapaavuori. Se oli hyvä asia, koska itsellä alkoi mennä jo sameaksi, kun olimme työstäneet tekstiä pitkään ja olimme kirjoittaneet paljon kohtauksia. Oli hyvä saada yhdet tuoreet silmäparit kommentoimaan ja antamaan kohtauksista palautetta sekä tekemään myös dramatisointia näiltä osin puolestamme. 

Ensi-ilta on perjantaina 19. lokakuuta, millaiset on tunnelmat nyt?

– Tosi hyvät. Tulossa on hyvä ja rohkea juttu. Käsittelemme aika rohkeasti naiseutta. Näytelmä kolahtaa varmasti ainakin naisiin, ehkä parhaiten vielä meidän ikäisiin (30–40 vuotta) naisiin. Näytelmässä on takuulla miehillekin katsottavaa ja kuunneltavaa.

Teatteri Siperia

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 18.10.2012 12:16