Keskustori.fi

Katso netistä, missä onnistuu talvipyöräily

Pyöräilyn pääreittien talvikunnossapitokartta julkaistu.

Talvikunnossapidon parhaaseen A-kunnossapitoluokkaan kuuluvista, pyöräilyyn ja kävelyyn soveltuvista kevyen liikenteen väylistä on julkaistu kartta Tampereen kaupungin internetsivuilla: Siirry sivulle 

Kevyen liikenteen väylät on jaettu kahteen kunnossapitoluokkaan A ja B. A-kunnossapitoluokassa laatuvaatimukset edellyttävät, että väylät on aurattu aamulla kello seitsemään mennessä ja kunnossapitotyöt käynnistetään, kun kuivan irtolumen määrä ylittää kolme senttimetriä.

– Kartan julkaisemisen tarkoituksena on näyttää, mitkä väylät kuuluvat A-luokkaan. Näin helpotetaan kävelijöiden ja pyöräilijöiden reittivalintoja aamuisin ja lisätään talvipyöräilyn houkuttelevuutta, liikenneinsinööri Timo Seimelä sanoo.

– Tavoitteena on myös kevyen liikenteen pääväylien talvikunnossapidon laadun parantaminen kohdistamalla toimenpiteet erityisesti näille tärkeimmille väylille ja tehostamalla samalla kunnossapidon laadun seurantaa. Kartan avulla reittien käyttäjät voivat myös helpommin seurata ja arvioida talvikunnossapidon onnistumista sekä antaa palautetta, Seimelä lisää.

Kevyen liikenteen pääreittien talvikunnossapitokartta on laadittu yhteistyössä talvikunnossapidon tilaajan ja tuottajien kanssa. Reiteillä tehtävät kunnossapitotoimenpiteet sisältyvät nykyisiin sopimuksiin ja hintoihin.

Talvikunnossapitoon liittyvää palautetta voi antaa Palvelupiste Frenckelliin, Frenckellinaukio 2 B, puh. 03 5656 4400, sähköposti Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lisäksi palautetta voi antaa keväisin vastaamalla internetissä talvikunnossapitokyselyyn.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:15