Keskustori.fi

Palatsinraitin sillan avajaisissa nähdään valoshow ja kuullaan musiikkia

Finlaysonin ja Tampellan alueet yhdistävä kevyen liikenteen silta otetaan käyttöön juhlavasti perjantaina 26. lokakuuta.

Kuvassa työmaa-aikainen havainnekuva.

Iltakuudelta alkavassa avaustapahtumassa nähdään Tammerkosken yli kaartuvalla sillalla muun muassa valoshow Sillan synty. Valoshown teemana on yhdistäminen, ja teos rakentuu eri taidemuotoja yhdistämällä. Show kuvaa visuaalisesti sillan rakentumista kaikkine haasteineen tanssin, valon, tulen, äänen ja erikoisefektien keinoin.

Sähkölaitoksen puheenvuoron tapahtumaan tuo toimitusjohtaja Jussi Laitinen, avajaispuheen pitää pormestari Timo P. Nieminen. Valoshown ja puheiden lisäksi avajaistapahtumassa kuullaan muun muassa Pentti ja Heini Hietasen musiikkia. Tilaisuuden juontaa Roman Schatz. Ohjelman päätteeksi silta avataan yleisölle.

Tilaisuutta pääsee seuraamaan sekä Finlaysonin että Tampellan puolelta. Esimerkiksi Tampellasta Aleksandra Siltasen puistosta on hyvä näkyvyys sillalla pidettäviin esityksiin.

Avajaisten jälkeen Finlaysonin alue tarjoaa Tallipihalla nokikahvit. Vapriikissa oleviin Tammerkoski ja Tampere 1918 näyttelyihin on sillan avajaisten kunniaksi vapaa pääsy perjantaina kello 18–21. Vapriikissa museoravintola Valssissa esiintyy Aron & Cool Company.

Avajaistapahtuman järjestelyistä vastaavat Tampereen kaupunki ja Tampereen Sähkölaitos.

Silta on merkittävä yhteys Tammerkosken yli

Palatsinraitin silta on merkittävä kevyen liikenteen yhteys Tammerkosken yli Finlaysonin ja Tampellan alueiden välillä. Silta- ja patohankkeen rakennustyöt alkoivat vuonna 2009. Silta on teräsbetonia ja noin 93 metriä pitkä ja kuusi metriä leveä. Finlaysonin puolella sillan alkupää on Willhelm von Nottbeckin puistossa Finlaysonin palatsin nurkalla ja Tampellan puolella Aleksandra Siltasen puistossa. Silta on rakennettu uuden padon patorakenteiden päälle.

Puolentoista metrin levyiset jalankulkuväylät sijaitsevat sillan kulkuväylän molemmilla reunoilla, ja ne on päällystetty harmailla graniittilaatoilla. Sillan keskellä oleva asfaltoitu väylä on tarkoitettu pyöräilijöille.

Finlaysonin puolella jatkuva Palatsinraitin katuosuus on jo valmistunut. Palatsinraitti kaartuu sillalta kohti Finlaysonia yhtyen Polttimonkatuun. Tampellan puolella Palatsinraitti jatkuu Keernakadulle. Tampellan puoleinen raitin osuus Aleksandra Siltasen puistossa on valmistunut kulkukelpoiseksi. Väylä on vielä murskepintainen, ja se viimeistellään ensi vuonna. Koko Palatsinraitti ja silta on valaistu pylväsvalaisimilla. Sillan kaidevalaistus valmistuu myöhemmin tänä vuonna. Työt sillalla jatkuvat vielä muutamia viikkoa, mutta eivät haittaa sillalla kulkua.

Palatsinraitin silta 

LUE MYÖS: Valoviikkojen avaiset

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.10.2012 13:53