Keskustori.fi

Operettimusiikki ja rakkaustarina täyttävät TTT:n suuren näyttämön

Operettiklassikko Kreivitär Marizaa tähdittää hurmuritenori Pentti Hietanen.

Tampereen Työväen Teatterin suurella näyttämöllä saa ensi-iltansa keskiviikkona 31. lokakuuta Emmerich Kálmánin operettiklassikko Kreivitär Mariza.

Marizan roolissa hehkuu TTT:n Kristiina Hakovirta. Kreivin roolissa nähdään hurmuritenori Pentti Hietanen (yllä) (1.3. ja 2.3. esityksissä Jyrki Anttila). Operetin ohjaa Markku Nenonen.

Operetissa rikas ja naimaton Mariza lankeaa köyhtyneen kreivi Tassilon  pauloihin. Tarinassa on juonittelua, väärinkäsityksiä ja romantiikkaa, mutta lopulta rakastavaiset saavat kuin saavatkin toisensa.

Kerrotko kreivin roolistasi, Pentti Hietanen?

– Näyttelen aatelista kreivi Tassilonia, joka on joutunut myymään koko omaisuutensa jo isältänsä jääneiden velkojen takia. Hän on päättänyt unohtaa itsensä ja huolehtia vain pikkusiskostaan, jotta tämä saisi myötäjäiset. Kreivi esiintyy tavallisena työmiehenä, tilanhoitajana. Kun sisko tulee käymään, kreivi pyytää, ettei sisko paljasta kuka hän oikeasti on.

– Tässä ei tarvitse esittää nuorta rakastajaa, vaan tämä on kahden aikuisen rakkaustarina. He eivät ole saaneet kokea tai kohdalle ei vain ole tullut rakkautta aikaisemmin, mutta sitten kun he kohtaavat, se on menoa.

– Ensin luullaan, että olen onnenonkija ja haluan Marizan rahoja, mutta se ei pidä paikkaansa.

Amorin nuolet osuvat Marizaan (Kristiina Hakovirta) ja kreivi Tassiloniin (Pentti Hietanen).

Millainen on tunnelma ensi-illan alla?

– Jännittynyt, tottakai! Tämä on iso teos ja vaativa laulettava. Keskittyneesti pitää tehdä töitä.

Mitä muuta kuuluu syksyysi?

– Paljon konsertteja. Olemme tehneet perheeni kanssa kesällä joululevyä. Joulukonsertteja on kymmenen ja esiinnymme niissä koko perhe; minä, vaimoni ja kaksi tytärtämme.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 31.10.2012 12:33