Keskustori.fi

Muumeja voi nähdä muutonkin aikana

Tanssiva Muumilaakso -näyttely avautuu Museokeskus Vapriikissa.

Kuva: Jari Kuusenaho.

Tampereen taidemuseon Muumilaakso muuttaa loppuvuodesta taidemuseon alakertaan pääkirjasto Metson remontin alta. Muuton aikanakin voi ihastella Tove Janssonin kädenjälkeä, sillä 30 alkuperäisteoksen Tanssiva Muumilaakso -näyttely on esillä Vapriikissa 27. marraskuuta alkaen.

Muumilaakso on viimeistä päivää avoinna nykyisessä paikassaan pääkirjasto Metsossa sunnuntaina 25. marraskuuta, joten vielä on aikaa tutustua muumien pitkäaikaiseen kotiin.

Tampereella pääkirjasto Metson pohjakerroksessa 25 vuotta majaillut museo suljetaan muuton ajaksi 26.11.2012–1.1.2013. Tove Janssonin alkuperäisiä muumitaideteoksia esittelevä Muumilaakso avaa ovensa täysin uudistettuna keskiviikkona 2.1.2013 Tampereen taidemuseossa osoitteessa Puutarhakatu 34, kymmenen minuutin kävelymatkan päässä entisestä sijainnistaan. Muumilaakson kauppapuoti pysyy edelleen osoitteessa Hämeenpuisto 20. Muumipuodin myyntipiste avataan myös taidemuseoon.

Tanssiva Muumilaakso käsittelee liikettä ja tanssillisuutta Tove Janssonin muumitaiteessa. Muumit tanssivat, heidän ystävänsä tanssivat, jopa luonto tanssii ja tanssittaa Muumilaakson asukkaita. Välillä tanssiaskelia säestää musiikki - Muumipappa soittaa haitaria tai Nuuskamuikkunen huuliharppua, ehkäpä joku viheltää - toisinaan kuva itse tanssii rytmisin viivoin. On kuin tanssi olisi kirjoitettu ja piirretty punaiseksi langaksi muumitarinoihin. Se ei ole ihme, sillä Tove Jansson, muumien luoja, taiteilija ja kirjailija, rakasti itse tanssia.

Museokeskus Vapriikki

Muumilaakso

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.11.2012 11:14