Keskustori.fi

Millainen persoona, sellainen viini

Kirsi Heikkilä personoi ihmisen rypäleen perusteella.

Viinimestari Kirsi Heikkilä löysi ihmisen viinittämisen tai viinin personoinnin katsellessaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaa viime syksynä.

− Mietin, että Jorma Uotinen on kuin Pinot Noir -rypäle. Tosi persoonallinen, selkeäpiirteinen, ei rönsyile ja tietää, mitä tahtoo, muistaa Heikkilä.

Hän käyttää personoinnissa yleensä perusrypälelajikkeita. Näitä ovat esimerkiksi Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Nebbiolo, Zinfandel, Pinot Noir, Riesling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Gewurstraminer ja Chenin Blanc.

Rypäleellä on tiettyjä piirteitä, joita Heikkilä löytää myös ihmisen persoonasta käyttäen ”psykologista silmäänsä”. Ideana on, että henkilö nauttii oman persoonansa mukaista viiniä eli samoja piirteitä on ihmisen persoonassa ja rypäleessä.

− Jokaiselle on olemassa sopiva viini.

Viinimestari on personoinut itsensä tummaksi ja tuliseksi Syrah-rypäleeksi.

− Rypäle tarvitsee kasvaakseen lämpöä, rakkautta ja vettä tuottaakseen parhaita jalokiviä eli rypäleitä. Ihminen tarvitsee samoja asioita tullakseen jalokiveksi eli omaksi persoonakseen.

Heikkilä on ollut viinimestarina muun muassa ravintola Näsinneulassa. Viime syksynä hän perusti alan yrityksen Kirsi Katariina.

− Eräässä viinitilaisuudessa sanoin 16 naiselle, että näen teidät rypäleinä, nauraa Heikkilä.

Sen kuinka hyvin personointi osuu kohdalleen, tietää vain henkilö itse maistamalla kyseistä viiniä.

Kirsi Heikkilä personoi viinit seuraaville henkilöille.

Sauli Niinistö, presidentti 1.3.2012 alkaen: Syrah

Tummahko mies tai nainen. Ikinuori, tulinen. Urheilullinen, vaeltaa maailmalla mielellään tai tykkää liikkuvasta elämästä. Rento maailmankansalainen. Ei istu pitkiä aikoja paikallaan, tekee mielellään. Omaa hyvää johtajuutta. Mielikuvituksellinen.

Sami Hintsanen, laulaja, näyttelijä: Nebbiolo

Voimakas persoona, joka tykkää lakusta ja salmiakista. Melko kotiseutupainotteinen. Mausteinen. Arvostettu, jonka luo tullaan. Arvostaa itseään eikä ole tarve sitä korostaa tai toisaalta miellyttää ketään. Itsensä kanssa sinut, aistikas. Matkustaa ehkä mielellään Italiaan.

Kiira Korpi, taitoluistelija: Riesling

Nuori, naimaton, rohkea, notkea nainen tai mies. Vihertävän keltainen värimaailmaltaan. Kukkamekkotyyppi. Ajelee moottoripyörällä tai ainakin tykkää vauhdin hurmasta. Raikkaan kepeä tuulahdus. Vihreää omenaa, pistävän tehokas ja vaihteleva.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 13:09