Keskustori.fi

Tunnetun mainosmiehen, brand designerin ja graafisen suunnittelijan 50-vuotisjuhlanäyttely avautuu Tampereella

Pentti Pilven ensimmäinen yksityisnäyttely esillä TR1:n Taidehallissa.

Pentti Pilve: Black Horse, 1980-luku. Black Horse valloitti Ruotsia julistemainonnalla. Ihmishahmo synnytetty Black Horse -logon hevosta käyttämällä.

Pentti Pilven ensimmäinen yksityisnäyttely avautuu torstaina 8. marraskuuta TR1 Taidehallin Vooninki-salissa. Näyttely on samalla hänen 50-vuotisen uransa juhlanäyttely.

Pilve on suomalaisen mainosmaailman moniosaaja: mainossuunnittelija, graafinen muotoilija ja brand designer. Näyttely käsittää Pilven kansainvälisesti palkittua julistetuotantoa ja muita palkittuja graafisen muotoilun mainosmateriaaleja uran eri vaiheilta.

Opintonsa Pentti Pilve suoritti Helsingin Kauppakorkeakoulussa ja Markkinointi-instituutissa. Uransa hän aloitti 1962 Tampereella mainostoimittajana ensin Tammer Mainoksessa ja sittemmin Menekkimainonnassa. Vuosina 1968–1972 Pilve työskenteli suunnittelijana mainostoimisto SEKissä Helsingissä. Tämän jälkeen hän perusti oman Creator Oy -nimisen yrityksen, joka kuului parikymmentä vuotta maamme luovimpiin mainostoimistoihin. Vuonna 2002 Pilve perusti Brandictor Oy:n.

Pilve oli 1980- ja 1990-luvulla tunnetuimpia ja palkituimpia suomalaisia suunnittelijoita mainosmaailman kansainvälisissä kilpailuissa. Hän on saanut yli sata palkintoa suunnittelun eri alueilla. Suomessa hänet on palkittu mm. seuraavissa kilpailuissa: Kultajyvä, Vuoden Huiput, Parhaat Julisteet, Parhaat Kampanjat ja Vuoden parhaat vientikampanjat.

Kansainvälisissä mainosalan kilpailuissa hän on saanut huomattavan määrän kulta- ja hopeamitaleja sekä muita pääpalkintoja mm. Grand Awardeja seuraavista kilpailuista: International Advertising Festival of New York, London International Advertising Awards, Premio Europeo Rizzoli, Montreaux ja The Brno Biennal.

Pentti Pilven julisteita on Lahden, Brnon (Tsekki), Varsovan, Meksiko Cityn ja Toyamanin (Japani) julistetaiteen museoiden kokoelmissa.

Pentti Pilve on työskennellyt uransa aikana lähes parille sadalle yritykselle eri toimialoilla. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. A-lehdet Oy:n, Nokian Paperi Oy:n, Tamglassin ja Kyro Paperin kanssa. Pisimmät yhteistyösuhteet ovat kestäneet yli kolmekymmentä vuotta.

Mielikuvituksia - Pentti Pilven graafista suunnittelua 8.11.2012–6.1.2013 TR1 Taidehallissa.

TR1 Taidehalli

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.11.2012 20:57