Keskustori.fi

Tampereen Teatteri tuo talvikauteen neljä ensi-iltaa

Miika Nousiaisen hittiromaanista Vadelmavenepakolainen tehty uusi näytelmäsovitus aloittaa ensi-illat. Pääroolissa nähdään Miska Kaukonen.

Tampereen Teatterin talvikauden ensimmäisenä ensi-iltana 29. marraskuuta nähdään Vadelmavenepakolainen, joka on uusi näytelmäsovitus Miika Nousiaisen menestysromaanista. Sovitus on ohjaaja Pentti Kotkaniemen käsialaa.

Näytelmä on ratkiriemukas matka ruotsalaisuuteen ja kertoo hykerryttävän, mutta samalla liikuttavan tarinan ”kansallisuustransvestiitista”. Mikko Virtanen on mies, joka ei halua olla ahdistunut suomalainen. Hän haluaa olla avoin ja ulospäin suuntautunut ruotsalainen. Niinpä päättäväisyydellä ja keinoja kaihtamatta Mikko Virtasesta tulee Göteborgissa syntynyt Mikael Andersson, jolla on kaunis vaimo, täydellinen ruotsalainen perhe sekä kartanomallinen Volvo. Mikko Virtasen ja Mikael Anderssonin rooleissa nähdään teatterissa nyt toista kertaa vieraileva Miska Kaukonen (yllä).

Humoristi, Nelosen Hyvät ja huonot uutiset -ohjelmastakin tuttu Miika Nousiainen on kirjailija-toimittaja, joka on julkaissut kolme romaania: Vadelmavenepakolainen (2007), Maaninkavaara (2009) ja Metsäjätti (2011). Pentti ”Bona” Kotkaniemi on pitkän linjan ohjaaja, joka lupaa esitykselleen naurutakuun.

Ilkka Heiskanen näyttelee Saiturin joulun kitupiikkiä

Koko perheen joulunäytelmä Saiturin joulu tulee ensi-iltaan 7. joulukuuta. Esityskausi jatkuu loppiaiseen, 6. tammikuuta 2013 asti.

TT:n johtaja Reino Bragge kertoo, että näytelmä on sesonkituote ja tarkoitus on, että se tulee ohjelmistoon ensi vuonna joulun aikaan ja taas seuraavana jne.

Charles Dickensin Saiturin joulun kitupiikkinä nähdään Ilkka Heiskanen (yllä).Pilke silmäkulmassa Heiskanen mainitsee esikuvakseen veljensä Kari Heiskasen, joka nähdään myös samassa roolissa Suomen Kansallisteatterin Saiturin joulu -esityksessä.

Rakastetun joulutarinan ohjauksesta vastaa Tommi Auvinen.


Kuva: Harri Hinkka.

Taide kertoo kolmesta kaveruksesta

Kevään ensi-iltakauden käynnistää 31. tammikuuta Frenckell-näyttämöllä ranskalaisen Yasmina Rezan (s. 1959) näytelmä Taide. Näytelmä sai kantaesityksensä vuonna 1995, ja sitä on esitetty yli 30 maassa.

Taide kertoo kolmesta ystävyksestä. Serge ostaa 200 000 frangilla taulun, joka muiden mielestä näyttää vain valkoiselta neliöltä. Taulu nostaa pintaan tunteita ja totuuksia, jotka koettelevat kolmikon ystävyyttä aina koomisuuteen saakka. Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen. Kolmena kaveruksena nähdään Esa Latva-Äijö (vas.), Ville Majamaa ja Taneli Mäkelä

Hamlet on 100 vuotta täyttävän teatteritalon juhlanäytelmä

William Shakespearen suurteos Hamlet on 100 vuotta täyttävän teatteritalon juhlanäytelmä, joka saa ensi-iltansa 21. helmikuuta päänäyttämöllä. Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa ohjaamalla yhden teatterimaailman suurteoksista.

Hamlet on ajankohtainen kuvaus siitä, miten sivistynyt ja rakastettava nuorukainen voi huomaamatta muuttua kyyniseksi, röyhkeäksi, tunnottomaksi ja arvaamattoman väkivaltaiseksi tappajaksi, joka lopulta tuhoaa myös itsensä.Hamletin roolissa nähdään Tomi Alatalo, joka on Tampereen Teatterissa näytellyt muun muassa näytelmissä Murhaloukku ja I Love You Because.

Viherjuuri vastaa ohjauksen lisäksi myös näytelmän sovituksesta Eeva-Liisa Mannerin suomennoksen pohjalta.

Tampereen Teatterin ohjelmistossa jatkavat musikaali Veriveljet, komedia Tuhkaa ja teräviä, hittinäytelmäksi noussut Kuin ensimmäistä päivää sekä Kulttuuriravintola Kivessä jo toista vuotta pyörivä naurupommi Klassikot lavalla - elokuvan lyhyt oppimäärä. Kaukomatkakomedia Made In Bangkok jatkaa ohjelmistossa vain syyskauden, viimeinen esitys on 11. joulukuuta.

Uusia vierailuesityksiä ovat Seela Sellan uutuusteos Ottaa sydämestä, Seela Sella ja Pirkko Saision, Jonna Järnefeltin ja Janne Markka-ahon musiikkiteos Kielletyt laulut sekä Suomen Kansallisteatterin yleisötyöprojekti Unelmien aikataulu.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 08.11.2012 18:11