Keskustori.fi

Joulu tulee Tampereelle sunnuntaina

Joulun avausta vietetään 18. marraskuuta kello 13–15 Keskustorilla.

Kuva: Keskustori.fin arkisto.

Peukut pystyyn, että ensi sunnuntaiksi 18. marraskuuta tulee lunta Tampereelle. Silloin nimittäin saapuu Tampereen joulu, ja mitä olisi joulu ilman lunta.

No, jos lunta ei tule, suosittu pallonheittokilpailu kisataan styrox-palloilla. Kisan lisäksi kaksituntinen joulun avaustapahtuma Keskustorilla tarjoaa monenlaista ohjelmaa.

Joulupukin lisäksiä päätähtiä ovat Miina ja Manu, jotka avaavat Tampereen joulun. Tuttuun tapaan nähdään jouluparaati kello 14. Paraatissa on mukana toistakymmentä ryhmää, kuten kaverikoiria ja keijuryhmä.

Joulukuusi kuuluu tietysti Keskustorin jouluun. Tänä vuonna se tulee Koivistonkylästä, ja kuusen valot sytytetään sunnuntaina heti kello 13.

– Kuusi on taas korkeampi kuin Turussa, uhoaa Tampereen Infran metsänhoitopäällikkö Tommi Granholm.

Kuusi on noin 70-vuotias, 24 metriä korkea ja kauniin tuuhea. Granholm kertoo, että lyhimmillään puut ovat olleet noin 17 metrisiä.

– Muistelen aina haikeasti vuotta 2008, jolloin puun pituus oli 34 metriä. 

Uutta joulun avauksessa on hyväntekeväisyyskampanja Onnensukat Keskustorilla, minne voi lahjoittaa kaiken värisiä villalankoja. Sopimusvuoren Verstaan nuoret mielenterveyskuntoutujat neulovat vastasyntyneille punaisia Onnensukkia, jotka he kirjoittamansa kirjeen kera vievät synnytysosastoille.

Ensimmäistä kertaa tulee Joulu Tampere -tapahtumaketju

Joulu Tampere on järjestetty jo 15 kertaa. Tänä vuonna tulee ensimmäistä kertaa Joulu Tampere -tapahtumaketju, mikä tarkoittaa sitä että Tampereen keskustassa toimivat taide- ja käsityökohteet yhdistävät markkinointiaan Joulu Tampere -ketjuksi.

Yhteistyötä tekevät järjestäjät haluavat tiedottaa joulun ajan tapahtumistaan keskitetysti. Mukana ovat Finlayson, Särkänniemi, Tallipiha, Vapriikki, Kehräsaari, Modus Market, Tampereen Joulutori, Verkarannan käsi- ja taideteollisuuskeskus.

Katso tarkempi ohjelma

Jaa

Viimeksi päivitetty 12.11.2012 16:38