Keskustori.fi

Räävitöntä ja hävytöntä menoa! Tätä lupaa Tampereen Ylioppilasteatterin vaihtoehtokabaree

Titus Torniainen – Normisälli, joka haluaa näyttelijäksi.

Tampereen Ylioppilasteatterissa saa ensi-iltansa perjantaina 16. marraskuuta vaihtoehtokabaree Tyhmät ihmiset hallitsevat maailmaa. Ylioppilasteatterin sivulla kerrotaan, että esityksessä maailman epäkohdat pyörivät näyttämöllä kuin hervottomassa karusellissa. Esteettisinä ihanteina toimivat tv-sarjat kuten Simpsonit, South Park ja Pasila - sekä Bertolt Brecht.

Esityksen ohjaa TeaKista joulukuussa valmistuva teatteriohjaaja Aino Kivi, joka on myös käsikirjoittanut sen.

Titus Torniainen näyttelee vaihtoehtokabareessa ja samalla ensimmäistä kertaa Tampereen Ylioppilasteatterin lavalla.

Kerrotko esityksestä ja roolistasi? 

– Niin kuin esittelytekstissä lukee, se on ainakin räävitön ja hävytön uuden sukupolven esitys sekä todella kantaaottava. Esitys tulee ottamaan kontaktia yleisöön, ja luvassa on kärjistettyjä esimerkkejä yhteiskuntamme tilasta.

– Itsekin välillä mietin, että meneekö liian rajuksi. Ei mene! Tällaista teatterin kuuluu ollakin. Niin kuin kaikessa taiteessa, rohkeus kritisoida vallitsevia arvoja on tärkeää. Taide on "sielunruoan" lisäksi myös kannanottoja. Seikka, joka valtavirtaviihteessä ja monilla muilla tahoilla tunnutaan unohtavan.

– Työryhmässä meitä on ollut 31 henkilöä ja lavalla on 16 näyttelijää.

– Näyttelen miestä, joka lukee aamulla uutisen. Sen luettuaan hän toteaa, että jotain on vialla ja lähtee muuttamaan tilannetta. Lopputuloksen näette.

– Ensimmäisen puoliajan minä näyttelen kyseistä roolia ja toisella puoliajalla Suvi Rantanen. Meidän kohtaukset toimivat punaisena lankana tarinan kuljetuksessa, muut kohtaukset pyörivät teeman ympärillä.

Tyhmät ihmiset hallitsevat maailmaa -vaihtoehtokabareessa nähdään kaikkiaan 16 näyttelijää. Kuva: Julia Vistbacka.

Mikä on ollut haastavinta?

– Omat haasteensa on siinä, kun lavalla on koko ajan paljon ihmisiä ja että jokainen pysyy koko ajan läsnä, vaikka ei juuri kyseisellä hetkellä olisikaan äänessä. Henkilökohtaisesti haastavinta on ollut oman roolini rakentaminen. Se on vaatinut työstämistä, niin kuin ne yleensä tuppaavat vaatimaan.

Ensi-ilta on perjantaina. Millaiset ovat tunnelmat tällä hetkellä?

– Fiilikset ovat tosi hyvät. Odotan ensi-iltaa innolla, ja hieman jännittää. Mahtavasti tämä menee!

Kerrotko lukijoillemme tarkemmin, kuka olet?

– Olen 19-vuotias tamperelainen. Normisälli, joka tykkää kaikista siisteistä jutuista. Tykkään näyttelemisestä ja musiikista, jota haluaisin tehdä enemmänkin. Näytteleminen on kuitenkin ykkösjuttuni. Tampereen Ylioppilasteatterin jäseneksi pääsin pari-kolme kuukautta sitten.

Kenelle suosittelet esitystä?

– Suosittelen kaikille. Yhteiskunnallinen aihe koskee kaikkia ja esitys puhuttelee kaikkia. Joitakin se voi suututtaakin, mutta teatterin tehtävä on herättää tunteita.

Tampereen Ylioppilasteatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.11.2012 12:13