Keskustori.fi

Tampereella palkittiin lasten ja nuorten parissa ansioituneita

Vuoden aikuinen 2012 -palkinnon sai Autismisäätiön Pirkanmaan aluetoimisto ja Vuoden Lampun henki -palkinto koulunkäyntiavustaja Ulla Murto.

Kuvat: Janina Ahlfors. Yllä kuvassa apulaispormestari Leena Kostiainen (keskellä), lapsiasiamies Outi Kaljunen sekä Autismisäätiön Pirkanmaan aluetoimistosta Mikko Linnansaari.

Tampereen kaupunki ja Pirkanmaan Taikalamppu palkitsivat Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta lasten ja nuorten parissa ansioituneita. Vuoden aikuinen 2012 -palkinto myönnettiin Autismisäätiön Pirkanmaan aluetoimistolle (yllä) ja Vuoden Lampun henki -palkinto koulunkäyntiavustaja Ulla Murrolle. Palkinnot luovutettiin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelman syysjuhlassa Työväenmuseo Werstaalla.

Autismisäätiön Pirkanmaan aluetoimisto tekee merkittävää työtä neuropsykiatrisen diagnoosin omaavien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyväksi. Säätiön toiminta lähtee liikkeelle lasten yksilöllisistä tarpeista ja tukee nuorta hänen omien vahvuuksiensa ja voimavarojensa hyödyntämisessä. Lasten ja nuorten palvelujen lautakunta myöntää palkinnon vuosittain lasten ja nuorten hyväksi tehtävästä työstä. Tänä vuonna palkinnon myöntämisen kriteereissä haluttiin kiinnittää erityistä huomiota lasten ja nuorten kuuntelemisen sekä lasten ja aikuisten välisen vuorovaikutuksen edistämiseen.

Vuoden 2012 Lampun henki -palkinto myönnettiin koulunkäyntiavustaja Ulla Murrolle (yllä) elämäntyöstä lasten ja nuorten kulttuuriosallistumisen tukijana. Murto on työssään ollut tärkeä aikuinen monelle erityistä tukea tarvitsevalle nuorelle. Hän on omalla hienolla esimerkillään tukenut nuorten osallistumista totutusta koulutyöstä poikkeavaan ja vaativaan toimintaan. Hän on myös ohjannut Taidekaaren kasvattajia oppilaiden erityisyyden huomioinnissa.

Pirkanmaan Taikalamppu myöntää vuoden Lampun henki palkinnon vuosittain merkittävästä työstä lastenkulttuurin hyväksi. Tänä vuonna palkinnolla haluttiin kiinnittää huomio koulunkäyntiavustajien merkitykseen pienten ja isompien koululaisten tukena.

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.11.2012 13:37