Keskustori.fi

Saa tanssia! on Ska Klubi Festivaalin motto

Kaksipäiväinen festivaali tulee kolmatta kertaa 23.–24. marraskuuta. Yo-talon lavalle nousee muun muassa Voimaryhmä.

Miten Ska Klubi Festival on alun perin saanut alkunsa? Kuinka monetta kertaa se tulee tänä vuonna, Kukka Kukkaisniemi?

– Ska Klubi sai alkunsa vuonna 2010, koska täysin ska-musalle omistautuneita kemuja ei kaupungissa tuolloin ollut. Yksittäisiä keikkoja oli toki tuolloinkin, mutta tällainen isompi kaikki yhteen keräävä tapahtuma silloin kaupungista puuttui. Tällä kertaa on kyseessä Ska Klubin kolmas tuleminen.

Wikipediassa lukee: "Ska on jamaikalainen musiikkityyli, joka syntyi 1950-luvun lopussa. Ska sai alkunsa, kun yhdysvaltalaiseen rhythm and bluesiin yhdistettiin jamaikalaisen perinnemusiikin aineksia." Mitä itse sanoisit, mitä on ska-musiikki?

 Vastaisin tähän näin, että tuo Wikipedian määritelmä on aika perinteinen näkemys ska-musiikkiin. Ilmiönä ska:han liitetään usein pukeutumistyyli. Toisaalta 70-luvun lopulla ska:lla oli The Specialsin myötä myös yhteiskunnalista merkitystä. Ska musiikkina on kehittynyt ja muuttanut muotoaan vuosien kuluessa, ja erilaisia variaatiota on paljon. Viikonloppuna Yo:lla esitellään näistä seitsemän erilaista näkemystä ska musiikkiin. Tule paikalle ja koe ska!

Millä tavalla luonnehtisit festivaalin henkeä?

– Saa tanssia! - on meidän motto.

Millaiseen kuulijaan festari erityisesti uppoaa?

– Ei ole olemassa tiettyä Ska Klubi -ihmistä. Veikkaisin että aikas värikäs kävijäkunta on tänäkin vuonna. Ei siis ole uniformupakkoa tai pukeutumiskoodia.

Mitä uutta festivaalilla on tänä vuonna?

– Uutta on tapahtuman kaksipäiväisyys ja se, että meillä on ensimmäistä kertaa ulkomainen esiintyjä. DJ Perrymanin kontaktien kautta saimme Tampereelle Rough Kutzin Englannista.

Paljonko esiintyjiä on?

– Seitsemän bändiä - perjantaina kolme ja lauantaina neljä. Soittojärjestys menee jotenkin näin: perjantaina esiintyy Capital Beat, Voimaryhmä, Rough Kutz ja lauantaina Tirehtöörit, Union Street, Jing & Jangsters, The Valkyrians. Lisäksi loistavat DJ:t Venkari ja Perryman.

Kenen keikkaa et suostuisi mistään hinnasta jättämään väliin?

– Viimeisimmän kiinnityksemme Voimaryhmän (kuvassa), joka on tällä viikolla julkaissut uusimman levynsä. Toimii livenä erityisen tehokkaasti.

Jatkuuko sama meno ensi vuonna?

– Kun päätettiin järjestää kahden päivän festivaalin, niin sovittiin samalla, että tämä olisi viimeinen Ska Klubi. Mut saas nähdä...

Tampereen Yo-talolla 23.–24.11. ska- ja rytmimusiikille omistettu festivaali Ska Klubi Festival. 

Festivaali Facebookissa

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.11.2012 17:12