Keskustori.fi

Maailmankuulu musikaali Les Misérables tulee Tampereen Teatteriin

Ensi syksynä ensi-iltaan tulevassa musikaalissa laulaa muun muassa Tomi Metsäketo.

Les Misérables -musikaalin kaksoisensi-illat ovat 13. ja 14. syyskuuta 2013 Tampereen Teatterissa. Musikaali on rakastettu näyttämötaiteen klassikko, jonka on nähnyt jo yli 60 miljoonaa katsojaa ympäri maailman – 42 maassa, 21 eri kielellä, 27 vuoden ajan. Victor Hugon romaaniin pohjautuva tarina sijoittuu 1800-luvun Ranskaan.

Musikaalia on esitetty suomen kielellä vain kerran aiemmin, Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 1999. Ruotsin kielellä musikaalia on esitetty Åbo Svenska Teaterissa 2010–2012. Musikaalin vanhempaa versiota nimellä Kurjat esitettiin Tampereen Teatterissa vuonna 1984.

Tamperereen Teatterissa musikaalin ohjaajana vierailee lukuisista musikaaliohjauksistaan ympäri Pohjois-Eurooppaa tunnettu maailmankansalainen, Georg Malvius. Kapellimestarina vierailee Jussi Vahvaselkä.

Georg Malvius (vas.) ohjaa Les Misérables -musikaalin nyt neljättä kertaa. Kapellimestari Jussi Vahvaselkä kertoo, että musikaali on läpisävelletty ja kolme tuntia soi.

Musikaalin keskeisissä rooleissa nähdään musikaalilaulajien parhaimmistoa Suomesta ja Virosta: Tero Harjunniemi / Petja Lähde, Sören Lillkung, Tomi Metsäketo, Ele Millistfer, Samuel Harjanne / Lauri Liiv, Sarah Nedergård, Saara Lehtonen / Pia Piltz, Ville Majamaa ja Ritva Jalonen. Osassa rooleista on kaksoismiehitys.

Rooleihin tuli yli 500 hakemusta

Tampereen Teatteri julkisti huhtikuussa 2012 avoimen haun tulevan suurmusikaalin rooleihin. Hakemuksia saapui yli 500 Suomen lisäksi Ruotsista, Englannista ja Virosta. Koelaulutilaisuuteen valittiin lähes 200 laulajaa. Kaksipäiväinen koelaulutilaisuus toukokuussa oli suurin Tampereen Teatterissa koskaan järjestetty audition.

Koelaulutilaisuuden ja sitä seuranneiden callback-tilaisuuksien perusteella rooleihin ja ensembleen on nyt valittu 29 parasta laulajaa ja esiintyjää. Musikaaliin kiinnitetään vielä avustajien joukko, 3 lapsinäyttelijää sekä 14 hengen orkesteri.

Päänäyttämöllä pyörii vain musikaali – Esityksiä viisi kertaa viikossa

Les Misérablesin tuotannossa Tampereen Teatteri käyttää ensimmäistä kertaa uutta Broadway-mallin mukaista tuotantoprosessia. Musikaalia esitetään keskitetysti niin, että samaan aikaan päänäyttämöllä ei esitetä muita näytelmiä.

Musikaalin harjoitukset ajoittuvat touko-, elo- ja syyskuuhun 2013. Esitysperiodi on syyskuusta 2013 toukokuuhun 2014. Ensi-illoista esitykset jatkuvat marraskuun loppuun 2013. Joulutauon jälkeen esityskausi jatkuu jälleen helmikuussa 2014. Les Misérablesia esitetään keskiviikosta lauantaihin, viisi kertaa viikossa.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 29.11.2012 15:20