Keskustori.fi

Itsenäisyyspäivän ilotulitus pidetään tänä vuonna Ratinassa

Itsenäisyyspäivän juhla alkaa Keskustorilla 6. joulukuuta klo 17.30. Ilotulitus ammutaan klo 18.30 Ratinassa.

Tänä vuonna Tampereen kaupungin itsenäisyyspäivän ilotulitus siirtyy Keskustorilta Ratinaan. Joulutori alkaa Keskustorilla 5. joulukuuta, ja turvallisuussyiden takia raketteja ei voi siellä ampua.

Suomen itsenäisyyden 95-vuotispäivää juhlistetaan ensin Keskustorilla torstaina 6. joulukuuta klo 17.30. Ohjelmassa on musiikkia, puheita ja runoja. Keskustorin juhlallisuuksien jälkeen yleisö voi siirtyä Ratinaan, missä ilotulitus alkaa klo 18.30. 

Mistä tarkalleen ottaen raketit ammutaan, suhdetoimintasihteeri Raija Arasalo Tampereen kaupungilta?

– Raketit ammutaan Ratinan stadion edestä veden päälle. Stadionin edessä oleva alue on siis suljettu yleisöltä.

Onko paikalla jotain etuja verrattuna Keskustoriin? Mitkä on yleisölle tarkoitettuja paikkoja? Mistä mielestäsi löytyy parhaimmat paikat?

– Keskustori on ollut ahdas paikka. Nyt yleisöllä on tilaa levittäytyä leveämmälle alueelle. Yleisölle tarkoitettuja alueita ovat Laukontori, Eteläpuisto ja Koskikeskuksen edusta, ja kaikki ovat mielestäni hyviä paikkoja. Ilotulitusta voi hienosti seurata myös Hatanpään puistosta.

Tuoko uusi ilotulituspaikka jotain erityisiä haasteita?

– On täysin mahdotonta arvioida, tulevatko ihmiset ensin Keskustorille kuuntelemaan juhlapuheita ja musiikkiesityksiä vai menevätkö suoraan ilotulituspaikalle Ratinaan. Haaste on liikenteessä ja sen ohjauksessa, kun yleisö siirtyy Keskustorilta Ratinaan kapeita Kirkkokatua ja Aleksis Kiven katua pitkin. Joka kadun kulmaan tulee liikenteenohjaajia sekä järjestyksenvalvojia Keskustorille ja Ratinaan.

Millainen ilotulitus tullaan näkemään?

– Perinteinen, noin 10 minuuttia kestävä. Suomi täyttää 95 vuotta, ja se näkyy ilotulituksessa. En paljasta sen enempää, vaan se saa olla yleisölle yllätys.

Itsenäisyysjuhla aiheuttaa joitakin muutoksia keskustan liikennejärjestelyille. Hämeenkatu on suljettu liikenteeltä Koskipuiston ja Näsilinnankadun väliseltä osuudelta kello 17–18.15. Keskustorin Joulutorin myymälät ovat suljettuina kello 17.15–18. Kaupungin bussit ajavat poikkeusreiteillä Keskustorilla pidettävän juhlatilaisuuden ajan. Lue lisää

Katso itsenäisyyspäivän ohjelma

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 06.12.2012 12:23