Keskustori.fi

Tampereen joulutori aukeaa keskiviikkona 5. joulukuuta

Torille tulee ensimmäistä kertaa Hämeenkadun herkkulinja.

Kuva: Tampereen joulutorin pystytys oli loppusuoralla tiistaina 4. joulukuuta. 

Tampereen joulutori aukeaa Keskustorilla keskiviikkona 5. joulukuuta 2012. Joulutori on avoinna 23. joulukuuta asti päivittäin kello 10–19.

Joulutorille tulee joka vuosi jotain uutta ja erilaista. Mistä joulutorin uudistuksesta olet tänä vuonna erityisesti innoissasi, joulutorin tuottaja, Event Companyn Rami Lehtinen?

– Niitä on kolme. Ensimmäinen on uuteen paikkaan pystytetty esiintymislava, joka on nyt teatterin suuntaan. Siihen nousee viihdealue.

– Toinen on Hämeenkadun herkkulinja, missä mökeistä myydään herkkuja suoraan Hämeenkadun suuntaan.

– Kolmanneksi meillä on kaksi upeaa uutta porttia. Saiturin Joulu -portti on teatterin suuntaan ja Glögerian-portti Vanhan kirkon ja Tapulikahvilan suuntaan.

– Joulutorin aluetta on kehitetty entistä tunnelmallisemmaksi ja kauppiaita on vähintään yhtä paljon kuin ennenkin. Joulutorilla on lisää makuja ja tuoksuja.

Tampereen kaupunki on valinnut yrityksesi Event Companyn joulutorin tuottajaksi vuoteen 2014 asti ja olet ollut tuottajana alusta asti eli vuodesta 2008. Mikä sinua inspiroi joulutorin tuottajana?

– Se inspiroi, kun menemme koko ajan eteenpäin joulutorilla. Sen lisäksi on inspiroivaa tehdä yhteistyössä samaa projektia kauppiaiden ja kaupungin kanssa. Puhallamme samaan hiileen ja meillä on sama maali kaikilla. Olen joulutorista yhtä innostunut kuin pikkupoika.

Tampereen joulutori on keskittynyt aitoihin käsityötuotteisiin ja jouluruokiin. Torilla on yli 50 mökkiä, joista torivieraat voivat ostaa pirkanmaalaisia ja keskieurooppalaisia joulutuotteita. Torilla on tuttuun tapaan useita kahviloita ja ravintoloita. Glühwein-ravintolasta saa viime vuoden suosikiksi noussutta Glühweinia sekä muita joulujuomia ja -ruokia.  

Joulutorin avajaisia vietetään keskiviikkona 5. joulukuuta kello 17. Torin avaavat pormestari Timo P. Nieminen ja Saksan suurlähettiläs, Dr. Thomas Götz. Esiintymässä on Joel Hallikainen kuoroineen. Paikalle saapuu Tampereen joukkoliikenteen hybridibussilla luonnollisesti myös itse joulupukki.

Tampereen Joulutori

Jaa

Viimeksi päivitetty 04.12.2012 17:47