Keskustori.fi

25 nuoren miehen kuoro Euga Ensemble esiintyy Tampereella

Hankien kätkemää -joulukonsertti 7. joulukuuta Aleksanterin kirkossa.

Euga Ensemble on vuonna 2010 perustettu 25 nuoren mieslaulajan mieskuoro, joka toimii Tampereen ja Turun välillä. Laulajat ovat valikoituneet mukaan tiukan seulan läpi, ja he toimivat monipuolisesti musiikin alalla.

Kuoron johtajat Visa Yrjölä ja Joonas Mikkilä ovat molemmat lähtöisin Tampereelta ja Poikakuoro Pirkanpojista. 

Millainen on Euga Ensemble -kuoro?

– Kuorolaiset ovat nuoria miehiä, joiden keski-ikä on 22 vuotta. Uutta on myös toimintamalli, kun meitä on kaksi nuorta kuoronjohtajaa, kertoo Joonas Mikkilä.

Ovatko laulajat ainoastaan Tampereelta ja Turusta?

– Kyllä tällä hetkellä on muualtakin, kuten Helsingistä ja Jyväskylästä.

22-vuotias kuoronjohtaja Joonas Mikkilä opiskelee kahdessa paikkaa: Sibelius-Akatemiassa Musiikkikasvatuksen osastolla ja kuoronjohtoa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Miten on mahdollista päästä mukaan?

– Puolivuosittain pidämme koelauluja, ja seuraavat haut ovat tammikuussa. Kannattaa seurata Facebookia, sinne tulee lisätietoa.

Hankien kätkemää -joulukonserttikiertueessa Euga syventyy joulun mystisyyteen esittäen niin lumen kätkemää, harvemmin esitettyä jouluohjelmistoa kuin myös joulun klassikoita. Kiertueen päänumerona on virolaisen Urmas Sisaskin Jouluoratorio, joka kuullaan Suomessa lähes 20 vuoden tauon jälkeen.

Teoksessa käydään läpi laaja ilmaisullinen skaala sopraanosolistin ja oboen rauhallisesta mietiskelystä trumpetin ja symbaalien kruunaamaan ylistykseen. Kokoonpanoon tuo lisäväriä vuosisatojen takaa neljän hengen nokkahuiluyhtye. Teoksen solisteina laulavat sopraano Anni Niemelä ja tenori Martti Anttila.

Visa Yrjölä on vasta 20-vuotias kuoronjohtaja. Hän opiskelee niin ikään Sibelius-Akatemiassa, mutta Matti Hyökin kuoronjohtoluokalla.

Kuoro Facebookissa

Kuuntele Euga Ensemblen ääninäyte (Youtube)

Hankien kätkemää -joulukonsertti 7.12. klo 19 Aleksanterin kirkossa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 04.12.2012 23:58