Keskustori.fi

Mimmi-aasi rakastaa järjestelmällisyyttä ja porkkanaa

Hellyydenkipeä eläin asuu sekä Tallipihalla että Särkänniemessä, missä molemmissa on nyt joulun tunnelmaa.

Mimmi-aasi valottaa lukijoille sielunelämäänsä. Tulkkeina toimivat Leena Hinkka Tallipihalta ja eläintarhanhoitaja Teija Jokinen Särkänniemestä.

Kerrotko itsestäsi?

– Olen Mustanlahden Mimmi ja nähnyt maailmaa jo 26 vuoden ajan. Me aasit elämme yleensä vanhemmiksi kuin hevoset, keskimäärin 30-vuotiaiksi.

– Täällä Tallipihalla asun aina joulun avauksesta aatonaattoon asti. Sitten palaan takaisin talvilomalleni ja kotiini Lempäälään. Särkkänniemen eläintarhaan muutan toukokuussa ja siellä viihdyn aina syyskuuhun asti.

– Tallipihalla asustan tallissa, missä on myös käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Asuinkavereinani täällä ovat lammasystäväni Ulla ja Unelma. Hekin tulevat aina kesäksi Särkänniemeen.

Mimmin kaverit Unelma (vas.) ja Ulla.

Sanonta kuuluu, että ”tyhmä kuin aasi”. Mitä sanoisit tähän?

– Aasit eivät todellakaan ole tyhmiä! Me olemme erittäin viisaita, hyvämuistisia ja järjestelmällisiä. Kaikki päivän rutiinit täytyy tapahtua saman aikataulun ja järjestyksen mukaan.

Paljasta lisää, millainen olet luonteeltasi?

– Olen salaa kuullut, että sanovat minua itsepäiseksi. Välillä meillä onkin tahtojen taisto ja käymme kovaa keskustelua aamulla lenkille lähdettäessä, että kumpi on pomo. Muuten olen erittäin kiltti.

Mimmiä ujostuttaa tai sitten hän haluaa hellyyttä ulkoiluttajaltaan Leena Hinkalta.

– Hoitajistani on tullut minulle tärkeitä, ja näin vanhemmiten kaipaan vielä enemmän hellyyttä. Rakastan halailua sekä tykkään kovasti harjaamisesta ja silittämisestä.

– Aika rauhallinen olen, enkä turhaan ääntele. Vain, jos minulla on asiaa. Ääntelen, jos asiat eivät tapahdu samassa aikataulussa ja järjestyksessä. Silloin menee hermot ja päästän äänimerkin!

Ulkoiletko paljon?

– Aamuisin Leena ja illalla vuorotellen Anna ja Vilma vievät minut kävelylenkille Näsin- tai Hämeenpuistoon puoleksi tunniksi. No, joskus kuluu aikaa enemmänkin riippuen, tuleeko vastaan ystäviäni (koiria) tai onko jarruvaiheeni herkässä. Päivällä Leena vie minut Tallipihan hevostarhaan ulkoilemaan puoleksi tunniksi.

Mikä on herkkuasi?

– Porkkana! Sitä saan aina, kun tulen lenkiltä. Jos sitä ei tule viiden minuutin sisällä, silloinkin päästän äänimerkin. Valitettavasti minua saa ruokkia vain hoitajani.

Entä, saako sinua silittää?

– Toki saa yrittää! Näin talvella en vain tykkää minkäänlaisista hanskoista, enkä myöskään niiden kosketuksesta. Minua pitää siis silittää paljain käsin.

Joulubussi vie ja tuo

Tallipihan Joulukylä on avoinna päivittäin 23.12. asti. Särkänniemen Joulu on vielä kahtena viikonloppuna: 8.–9.12. ja 15.–16.12. Samoina viikonloppuina liikennöi klo 11–16 myös maksuton joulubussi, joka kulkee joulukohteiden välillä: Särkänniemi, Tallipiha, Finlaysonin alue ja Keskustorin Joulutori. Lähdöt Keskusto­rilta (Kekäleen kulma) vartin yli ja varttia vaille, Särkänniemestä tasalta ja puolelta. Bussi kulkee reittiä Aleksis Kiven katu, Satakun­nankatu, Kuninkaankatu ja Näsijärvenkatu.

Jaa

Viimeksi päivitetty 05.12.2012 10:18