Keskustori.fi

Tiitiäisen satupuiston kilpailu ratkesi

Kolonkolonkolo voitti. Teemaleikkipuisto nousee Näsinpuistoon.

Tampereen keskustassa, Näsinpuistossa sijaitsevasta leikkipaikasta järjestetty suunnittelukilpailu on ratkennut.Kilpailuraati valitsi Tiitiäisen satupuiston jatkotyön pohjaksi ehdotuksen Kolonkolonkolo, jonka tekijänä on MA-arkkitehtien työryhmä Marja Mikkola, Kaisu Hynynen, Varpu Mikola, Aino Karilas ja kuvataiteilija Erika Kallasmaa. Raatiin kuului kaupunkiympäristön kehittämisen ja Tampereen taidemuseon edustajien lisäksi kirjailija Kirsi Kunnas.

Voittanut ehdotus eläytyy raadin mukaan ansiokkaasti lasten ja Tiitiäisen satupuun runojen maailmaan. Leikkipaikka ei tukeudu valmisvälineisiin, vaan tarjoaa rohkeasti vaihtoehtoja omaehtoiseen leikkiin. Ehdotuksen maanläheiset aiheet istuvat hyvin historialliseen Näsinpuistoon. Leikkipaikkaan on ehdotettu muun muassa kumpuja ja tunneleita, lukunurkkausta satupuun ympärille ja kiipeilyverkkoa tähtitaivasta esittävällä alustalla.

Kilpailun tavoitteena on luoda Näsinpuistoon Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen satupuun runoihin pohjautuva teemaleikkipuisto, jossa yhdistyvät taide ja toiminnallisuus. Voittaneen ehdotuksen pohjalta lähdetään toteuttamaan leikkipuiston jatkosuunnittelua. Leikkipaikan rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuonna 2012.

Kilpailuun osallistui viisi maisema-arkkitehtien ja kuvataiteilijoiden muodostamaa työryhmää.

Tamperelaiset äänestivät suosikkiaan ja kommentoivat töitä internetissä ja palvelupisteessä 1.–8. helmikuuta. Palautteita tuli yhteensä 123. Tamperelaisten suosikiksi nousi ehdotus Värileikkiä, joka sai 49 ääntä. Toiseksi eniten, 44 ääntä, sai voittanut ehdotus Kolonkolonkolo.

Kaikki asukkaiden antamat palautteet käytiin läpi tuomaroinnin yhteydessä, ja niitä hyödynnetään alueen jatkokehittämisessä. Kilpailutöitä käsiteltiin myös Lasten Parlamentin hallituksessa, joka piti Kolonkolonkoloa parhaana ehdotuksena.

Kilpailutyöt ja arvostelupöytäkirja ovat esillä helmikuun loppuun asti Frenckellin palvelupisteessä ja internetissä: Siirry Tampereen kaupungin sivuille 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 12:58