Keskustori.fi

Sympaatti ja Tactus tunnelmoivat eri maiden musiikilla

Tampereen musiikkiluokkien kuorojen yhteinen joulukonsertti 17. joulukuuta Tuomiokirkossa.

Tampereen musiikkiluokkien kuorojen Sympaatin ja Tactuksen joulukonsertti tarjoaa maistiaisia eri kulttuurien ja eri aikojen joulumusiikista.

Lapsikuoro Tactusta johtaa Olli-Taavetti Kankkunen ja nuorisokuoro Sympaattia Emmi Kleemola. Molempien kuorojen äänenmuodostajana toimii Lotta Lintula.

Lapsikuoro Tactus esittää eri tyyppisiä joululauluja peräti kahdeksalla eri kielellä. Nuorisokuoro Sympaatti avaa oman osuutensa vaikuttavasti, kun kuoro saapuu juhlavana kulkueena laulaen Benjamin Brittenin Processionia. Tutuista, perinteisistä joululauluista kuoro esittää esimerkiksi Jean Sibeliuksen säveltämän En etsi valtaa, loistoa.

Konsertti antaa monipuolista kuvaa eri kulttuurien joululauluperinteestä. Sympaatti laulaa muun muassa kanadalaisen Huron-intiaanien joululaulun. Konsertissa kuullaan myös eurooppalaista kansanlauluperinnettä. Mukana on espanjalainen kansanlaulu A la nanita nana, ja englantilaista perinnettä edustaa God Rest You Merry Gentlemen.

Konsertissa esiintyy myös Sympaatin kaksi yhtyettä. Lauluyhtye Lysti, joka on laulanut yhdessä jo pari vuotta sekä uusi Armottomat-yhtye. Konsertti päättyy kuorojen yhdessä esittämään sleesialaiseen sävelmään Toivioretkellä.

Lapsikuoro Tactus toimii kuorokouluna ja nuorisokuoro Sympaatin valmennuskuorona. Se opettaa laulajille kuorolaulajan perustaitoja. Kuorossa laulaa tällä hetkellä 49 iältään 10–13-vuotiasta musiikkiluokkalaista eri puolilta Tamperetta.

Sympaatti on Tampereen musiikkiluokkien nuorisokuoro, ja sen laulajat ovat Tampereen musiikkiluokkien nykyisiä ja entisiä oppilaita. Kuorossa on noin 40 laulajaa iältään 13–20-vuotiaita. 

Sympaatin ja Tactuksen yhteinen joulukonsertti maanantaina 17. joulukuuta kello 18 Tuomiokirkossa.

Jaa

Viimeksi päivitetty 14.12.2012 14:15