Keskustori.fi

TTT:n menestysmusikaalilla edessä viimeinen syksy

Vuonna 85 Remix GTP -esityksen päätösjuhlat 21. joulukuuta.

kuva Harri Hinkka

Tampereen Työväen Teatterin menestysmusikaalin Vuonna 85 Remix GTP:n viimeinen esityskausi käynnistyy syksyllä. Viimeistä esitystä juhlitaan näyttävästi joulukuun 21. päivä, jolloin luvassa on isot päätösjuhlat. Päätösjuhlien liput tulevat myyntiin tämän kevään aikana.

Teatterinjohtaja Riku Suokkaan mielestä on hyvä lopettaa huipulla.

– It’s better to burn out than fade away, vanhaa rokkitermiä käyttääkseni, sanoo Suokas.

– Kaikki loppuu aikanaan. Vuonna 85 on ollut uskomaton kokemus ja hieno matka koko työryhmälle. Nyt on kuitenkin aika sanoa sille hyvästi, tai ainakin näkemiin... Ja sitäpaitsi Mayojen kalenterin pitkälasku nollautuu samana päivänä ja uusi ajanlasku alkaa. New Age piirithän povaavat samalle päivälle maailmanloppua. Tietyssä mielessä maailma sellaisena kuin me sen Vuonna 85 universumissa tunnemme loppuukin. Ainakin saa olla silloin ystävien kesken, nauraa Suokas.

Menestymusikaali Vuonna 85 sai kantaesityksensä TTT:ssä syksyllä 2006. Timanttia on hiottu matkan varrella. Syyskuussa 2009 nähtiin Vuonna 85 Remixin ensimmäinen esitys ja Vuonna 85 Remix GTP:n syyskuussa 2011. Musikaalista on tehty myös Sing-A-Long –versio.

Esityksiä musikaalilla on ollut noin 350 ja katsojia neljännesmiljoona, noin 250 000. Vuonna 85 on Suomen katsotuin kotimainen musikaalikantaesitys ja TTT:n katsotuin näytelmä kautta aikojen.

Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan kirjoittama musikaali perustuu Eppu Normaalin, Juicen ja Popedan musiikkiin. Ohjaus on Riku Suokkaan. Rooleissa nähdään muun muassa Sami Hintsanen ja Petra Karjalainen. Mukana on myös tanssijoita ja kuoro sekä Pekka Siistosen luotsaama Alabama House Band.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 15:15