Keskustori.fi

Miina Maasola iloitsee ensimmäisestä naispääosastaan elokuvassa

Romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti saa ensi-iltansa 21. joulukuuta.

Kuvat: Jolle Onnismaa.

Tamperelainen Miina Maasola on näytellyt paljon teatterilavoilla ja tv-sarjoissa, kuten Vastaparit ja Tukka auki. Nyt hän tähdittää valkokankaalla kotimaista leffaa Rakkauden rasvaprosentti, joka saa ensi-iltansa perjantaina 21. joulukuuta. Hänen vastanäyttelijänsä elokuvassa on Mikko Nousiainen, niin ikään tamperelainen.

Romanttinen komedia kertoo kolmikymppisistä sinkuista Stigusta ja Ellasta, jotka tapaavat. Stigu haluu Ellan, joka ei olekaan ihan perinteisen parisuhteen kannalla.

Nyt saa suositella, miksi kannattaa mennä katsomaan Rakkauden rasvaprosenttia, Miina Maasola?

– Aina kannattaa mennä katsomaan kotimaista elokuvaa. Elokuva tietysti puhukoon puolestaan. Rakkauden rasvaprosentti on hyvän mielen leffa. Joulukiireiden keskellä on hyvä suoda hetki aikaa itselle ja mennä elokuviin.

Elokuvassa osallistutte eukonkantokisoihin ja ihan oikeasti olitte kuvaamassa kohtausta Savossa Sonkajärvellä eukonkannon MM-kisojen kilpailupäivänä. Millaista se oli?

– Se oli huippukokemus. Väkeä oli paljon ulkomailta asti ja se tunnelma oli hieno, kun kyseessä oli urheilukilpailu. Paikalliset ottivat meidät hienosti vastaan. Pariskunta, joka oli voittanut kilpailun monta kertaa, opasti meitä kantamisessa.

– Luulin, että radan vesieste on vain pieni lätäkkö, mutta siinä piti todellakin oikein uida. Onneksi meille ei sattunut mitään haavereita. 

– Eukonkanto oli kuitenkin elokuvassa hyvä vertauskuva parisuhteesta, missä vuoroin kannatellaan toista.

– Vaikka elokuva on skandinaavisesti tehty romanttinen komedia, sen sisältö on hyvin suomalainen; mukana on täysikuu, lavatanssit, eukonkanto ja Helsinki.

Rakkauden rasvaprosentti -elokuvassa Miina Maasolan vastanäyttelijänä on Mikko Nousiainen. Molemmat näyttelijät ovat tamperelaisia. 

Elokuvista tähän vuoteen. Kerrotko, mikä on ollut vuonna 2012 kohokohtasi?

– Yksi iso kohokohta on juuri Rakkauden rasvaprosentti -elokuva, koska näyttelen ensimmäisen naispääosani pitkässä elokuvassa.

Mitä uudenvuoden lupausta et missään nimessä tee?

– En oikeasti tee mitään uudenvuodenlupausta, koska ne eivät kuitenkaan pidä. Uutenavuonna meillä on tapana käydä läpi mennyttä vuotta. Mietimme, missä olimme viime uutenavuonna ja minne toivomme olevamme menossa seuraavana vuotena. Valamme myös tinaa ja luemme ennustuksia varjokuvista sekä poltamme tähtisadetikkuja.

Mitä toivot ja odotat ensi vuodelle?

– Sopivassa suhteessa yllätyksiä ja onnellisuutta. Hyvä on vähän suunnitella elämää etukäteen, mutta on hyvä myös jättää asioita auki. Silloin on vastaanottavaisempi, ja se on tärkeä juttu varsinkin freelancerina. Heti ensi vuoden alussa odotan manserock-elokuvan Vuonna 85 ensi-iltaa, joka on 25. tammikuuta.

Lopuksi, mitä traditioita kuuluu jouluusi?

– Ehdottomasti joulusauna sekä aamulla joulupuuro ja mantelin metsästystä. Perinteisesti jouluun kuuluu myös sukulaisissa käymistä.

Lue myös Mikko Nousiaisen haastattelu

Rakkauden rasvaprosentti

Jaa

Viimeksi päivitetty 19.12.2012 16:17