Keskustori.fi

Komedian resepti: Minä + 15 %

Stand up -koomikonkin uran takana ovat naiset.

Kuka: Tommi Tuominen, 31-vuotias stand up -koomikko. Kotoisin Orimattilasta. Asuu Kalevassa Tampereella. Sinkku. Filosofian maisteri Tampereen yliopistosta, pääaine teatterin ja draaman tutkimus. Elokuvakäsikirjoittamisen maisteri. Vuoden 2008 Stand up -tulokas.

− Ensimmäinen tekstini syntyi pienessä humalassa baari-illan jälkeen, kun mulla ei oikein ollut onnea naisten kanssa. Minä ja naiset on varmaan ikuinen aiheeni, nauraa Tommi Tuominen.

Stand up -koomikon tielle johdatti lopulta eräs ilta Lahden rautatieasemalla, missä samaa myöhässä olevaa junaa odotti stand up -koomikko Anitta Ahonen.

− Rohkaistuin juttelemaan hänen kanssaan alasta ja siitä, miten pääsee esiintymään. Voin kiittää VR:ää, kun juna oli myöhässä.

Nyt Tuominen tekee päätyökseen stand upia.

− Teen tätä niin, että saan tarpeeksi rahaa elämiseen, mutta aikaa jää myös kehittymiseen.

Tuominen kirjoittaa stand upia kuutena päivänä viikossa 45 minuuttia kerrallaan.

− Teimme siitä kirjallisen sopimuksen Tomi Haustolan kanssa uutenavuonna. Kirjekuoressa on tuhat euroa. Jos jää yksikin päivä väliin, Tomi saa heti tuhlata 500. Aina, kun olen kirjoittanut, lähetän hänelle tekstiviestin.

Tuomisen tekstit ovat muuttuneet yhä enemmän tarinoiksi, joissa hän kertoo omasta elämästään.

− Lavalla olen minä plus 15 prosenttia. Lavalla näkee minut, mutta ikään kuin turboahdetussa muodossa. Kyse on energiatasosta ja oman persoonan tietyn osan ylikorostamisesta.

Monipuolinen kaveri on ohjannut teatteriesityksiä, ja Tuomisen kuunnelma Haastattelussa Ahti Grandberg sai kunniamaininnan YLE:n kuunnelmakilpailussa vuonna 2010. Hän on ollut muun muassa toimittajana Radio 957:ssa ja urheiluselostajana Radio Suomessa.

− Leffa- ja tv-hommat kiinnostavat myös. Tällä hetkellä on tekeillä komiikkaan liittyvää käsikirjoittamista.

Toukokuussa Tuominen isännöi Musiikkiteatteri Palatsin Stand Up Mestari 2012 -kilpailua, joka on suunnattu aloittelijoille. Mukaan pääsee siis pystymetsästäkin.

− Olen huomannut, että kannattaa avata suu ennen kuin menee lavalle. Tekstien toimivuutta voi kokeilla kavereiden edessä. Kokeilemaan vaan ja rohkeasti messiin.

Kilpailu: Stand Up Mestari 2012 -kilpailu aloittelijoille. Karsinnat Palatsin Stand Up -kellarissa la 12.5. ja pe 25.5. Finaali Palatsin päänäyttämöllä pe 1.6. MC Tommi Tuominen. Tuomareina mm. Tommi Mujunen ja Ismo Leikola. Järjestää Musiikkiteatteri Palatsi ja Kaupunkilehti Tori. Lisätietoa tulee Palatsin sivuille: Musiikkiteatteri Palatsi 

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.05.2012 12:50