Keskustori.fi

Annika Eklund näyttelee seitsemää eri roolia Hurriganes-musikaalissa

Remusta ja Hurriganesista tehty ensimmäinen musikaali saa ensi-iltansa keskiviikkona 16. tammikuuta Musiikkiteatteri Palatsissa.

Remu and the Hurriganes -musikaalissa näyttelevät Annika Eklund (vas.) ja Päivi Lepistö. Kuvat: Raisa Suuronen.

Rock-musikaali vie matkalle Remun ja Hurriganes-yhtyeen maailmaan. Esityksessä kuullaan kaikki bändin parhaimmat hitit; Get Onista My Only Oneen ja Hot Wheelsistä Bourbon Streetiin. Remu and the Hurriganes -musikaalin virallisena suojelijana toimii itse elävä legenda Henry ”Remu” Aaltonen.

Musikaalissa laulaa ja näyttelee iskelmälaulajana tunnettu Annika Eklund.

Kerrotko roolistasi ja näytelmästä?

– Näyttelen seitsemää eri roolia, joten peruukkien vaihtoja on paljon. Esitän Remun äitiä, isoäitiä eli romaanimummoa, fania, hullua ex-tyttöystävää, poliisia, vartijaa ja tanssityttöä.

– Mun jutut lavalla on nopeita, ja ne kuvaavat enemmänkin ajan kulkua. Näyttelemme esimerkiksi kohtauksen Remun lapsuudesta 50-luvulta, kun perhe asui junanvaunussa. Äidillä oli kahdeksan lasta, joista Remu oli vanhin.

Mikä on ollut haastavinta?

– Haastavinta on esittää romaanimummoa ja puhua tarpeeksi rauhallisesti murretta, jossa on sie- ja mie-sanoja. Hän on salaperäinen ennustajaeukko.

– Eniten tykkään tanssitytön roolista ja kohtauksista, missä saan tanssia ja laulaa.

Onko Hurriganesin musiikki yllättänyt jollain tavalla?

– Olin yllättynyt siitä, kuinka paljon he soittivat myös coverbiisejä sekä ovat lainanneet elementtejä 50-luvun musiikista.

Remu ja musikaalin näyttelijät Jussi Ojanen (vas.), Miro Honkanen, Teemu Rajamäki, Annika Eklund ja Päivi Lepistö.

Esiinnyt nyt ensimmäistä kertaa Palatsin lavalla ja reissaat Sipoosta Tampereelle. Millaista se on ollut?

– Olen meistä näyttelijöistä ainoa ulkopaikkakuntalainen, ja viikot olen tosiaan asunut Tampereella. Koti-ikävä on ollut välillä kova, kun minulla on pieni 4-vuotias lapsi.

Olet kiertänyt Suomen tanssilavoja laulajana jo 20 vuotta. Koska olet aloittanut näyttelemisen?

– Tämä on neljäs näytelmäni tai musikaalini. Ensimmäinen kerran esiinnyin vuonna 2009 Olavi Virta -musikaalissa Helsingissä ja sen jälkeen Pirkko Mannolasta kertovassa musikaalissa Valkeakosken kesäteatterissa. Musiikkiteatteri Koitossa näyttelin Suklaasydän-esityksessä Anna Hanskin ja Sanin kanssa.

– Ensimmäisestä teatterikokemuksesta eli Olavi Virta -musikaalista lähtien olen halunnut esiintyä musikaaleissa. Laulaminen ja keikkailu on kuitenkin ykkösjuttuni, mutta välillä tekee hyvää tehdä muutakin.

Mitä muuta kevät tuo tullessaan?

– Musikaalin lisäksi keikkailua. Kevään katkaisee kivasti Karibian risteily perheen kanssa. Laulan siellä, ja se on yhdistetty loma- ja työmatka.

Musiikkiteatteri Palatsi

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 15.01.2013 20:38