Keskustori.fi

Kohta on kesä! Ja Koiramäki Särkänniemessä

Lasten eläintarha siirtyy isolla rahalla uuteen aikakauteen, eikä Herra Hakkaraisen tarvitse itkeä.

Näin tiedotti Särkänniemi tiistaina:

"Elämyspuistossa avautuu uusi teemoitettu alue, Särkänniemen Koiramäki. Alueen teema perustuu rakastettuihin, Mauri Kunnaksen luomiin hahmoihin. Lasten eläintarhan tilalle rakennettava alue on laajuudeltaan 10 000 neliötä, ja sinne muuttavat myös Lasten eläintarhan eläimet. Kokonaisuus tulee sisältämään Koiramäen kaupungin, Koiramäen talon pihapiirin sekä Drakkulan linnaan. Lisäksi alueelle rakennetaan näyttämö ja uusi tallirakennus. Särkänniemen Koiramäki perustuu yhdessä tekemiseen ja toiminnallisuuteen. Investointi on Elämyspuiston 2000-luvun suurin, yli 5 miljoona euroa..."

Mitä tämä oikeasti tarkoittaa? Sitä, että huvipuistobisnes tarvitsee ihan koko ajan uusia vetonauloja? Kyllä. Sitä, että eläintarha kaipaa kipeästi uudistumista? Kyllä.

Sitä, että Mauri Kunnaksen ja hänen luomiensa hahmojen suosio alkaa olla sitä luokkaa, että ne nyt vaan eivät enää mahdu hänen kotipaikkakuntansa Sastamalan keskustaan Vammalaan? Niinpä. Siellä Herra Hakkaraisen talo esittelee Koiramäen kaupunkimiljöön apteekin, sekatavarakaupan, suutarin ja kellosepän maailman. Mutta eivät Tampereen turistimassat sinne mahtuisi.

Hakkaraisen ei tarvitse unisilmillään itkeä, vaikka varmasti nyt Sastamalassa jotkut ajattelevat, että Tampere vei oman kylän pojan jutut. Särkänniemestä on lyhyt matka Hakkaraisen taloon, joka on viehättyvyydessään täysin vertaansa vailla.

Ja mitä tämä oikeasti tarkoittaa pienten lasten vanhemmille? Sitä, että nyt on entistä paremmat mahdollisuudet siirtää yhä pidemmälle aikuisten huvipuistoangstia, sillä Särkänniemi ei aio tuoda Koiramäkeen härveleitä. Kolmen, jo aikuisten lasten isä kertoi, että kävi aikoinaan perheensä kanssa parin sadan kilometrin päästä vuosikausia onnistuneesti vain vanhassa, vaatimattomassa Lasten eläintarhassa. Lapset hermostuivat tosin hieman, kun tajusivat, että vieressä oli koko ajan ollut huvipuisto vempeleineen.

Kuva: Särkänniemen etusivulta

Jaa

Viimeksi päivitetty 16.01.2013 20:46