Keskustori.fi

Maarit Pyökäri TTT:n taiteelliseksi johtajaksi

Toimitusjohtajan valinnasta Tampereen Työväen Teatterin hallitus päättää lähiviikkoina.

Tampereen Työväen Teatterin hallituksen valintaryhmä esittää teatterin hallitukselle, että teatterin taiteelliseksi johtajaksi valitaan teatteriohjaaja-teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. Hän aloittaa tehtävässään viimeistään elokuussa 2013.

– Maarit Pyökärin vahvuuksia ovat vankka osaaminen niin taiteellisena johtajana kuin henkilöstöjohtajana. Lisäksi kaikki teatterin henkilöstöryhmät puoltavat Pyökärin valintaa, kertoo hallituksen puheenjohtaja Kai Hintsanen.

Maarit Pyökäri, 61, on työskennellyt teatterinjohtajana Lahden kaupunginteatterissa 2007 alkaen. Sitä ennen hän on työskennellyt teatterinjohtajana Rauman Kaupunginteatterissa, ohjaajana Rovaniemen Kaupunginteatterissa ja teatterinjohtajana Oulun kaupunginteatterissa sekä vapaana ohjaajana. Pyökäri on työskennellyt myös Tampereen Teatterikesän taiteellisena johtajana.

Suomen Teatteri ry:n hallituksen jäsen hän on ollut vuodesta 2008. Pyökäri palkittiin taiteellisista ansioistaan Pro Finlandia -mitalilla 2011.

Maarit Pyökäri on tehnyt uransa aikana noin 70 eri ohjausta eri teattereihin. Niistä uusimpina Lahden Kaupunginteatterin musikaalit Hair ja Cabaret. TTT:lle hän ohjasi draaman Kunnia vuonna 2004.

Taiteellisen johtajan työparina työskentelevän toimitusjohtajan valinnasta Tampereen Työväen Teatterin hallitus päättää lähiviikkoina.

Lue myös aikaisempi juttu: Riku Suokas ottaa lopputilin

Kuva: Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 21.01.2013 15:55