Keskustori.fi

Tuomo Prättälä ja Markus Nordenstreng yhteiskeikalla 25. tammikuuta TTT-Klubilla

Lisää miesartisteja nähdään ja kuullaan heti lauantaina, kun lavalle nousee Tommi Läntinen.

Kuva: Fullsteam Agency.

Tuomo Prättälä (yllä vas.) ja Markus Nordenstreng vetävät yhteiskeikan perjantaina 25. tammikuuta TTT-Klubilla.

Vaikka Prättälä - yksi maamme johtavista jazz-pianisteista - mielletään lähinnä soul-artistiksi ja vastaavasti The Latebirdsin riveissä esiintynyt Nordenstreng kantrirokkariksi, molempien vaikuttajiin lukeutuu amerikkalaisen singer/songwriter -genren pioneereja. Vahvoja lauluja on siis luvassa.

Prättälä ja Nordenstreng tutustuivat alunperin toisiinsa viitisen vuotta sitten. Yhteinen musisointi vei heidät viimeksi Tucsoniin, Arizonaan, jossa duo levytti uusia kappaleita Calexico-yhtyeen studiolla.

Tommi Läntisessä elää vahvasti kapinakenraali

Syvälle sydämeen sattuu, Kevät ja minä, Rööperin kuu ja Via Dolorosa ovat kansakunnan tajuntaan painuneita lauluja Tommi Läntisen ohjelmistosta. Rouhea ääni ja mukaansatempaava esiintyminen ovat tuoneet mukanaan paljon uskollisia faneja.

– Omaa polkua on tullut kuljettua. Uralla on ollut huippukohtia ja hiljaisempia hetkiä. Kakarasta asti olen ihaillut vahvoja tyyppejä, kuten Joe Strummeria ja The Clashia. Minussa elää vahvasti kapinakenraali, kertoo uransa 80-luvulla Boycottissa aloittanut Läntinen.

Läntinen sanoo tuovansa lavalle kitaran, kosketinsoittimet ja haitarin. Kappaleiden väliin hän lupaa rupattelua ja kertomuksia siitä, miten biisit ovat syntyneet, mutta pääosassa on tietenkin musiikin esittäminen oikealla meiningillä.

– Tykkään voimakkaasta, lyyrisestä ja väkevästä musasta. Kun sielu on pelissä, menee hyvin!

Tommi Läntinen siis TTT-Klubilla 26. tammikuuta.

Molempina iltoina esiintymiset alkavat klo 23, ovet aukeavat klo 21.30.

TTT-Klubi

 

Jaa

Viimeksi päivitetty 24.01.2013 12:33