Keskustori.fi

Antti Tuisku haluaa olla lempeä tuomari

KIDSing-karsinnat alkoivat perjantaina Tampereelta.

– Tsemppiä, hihkaisee Antti Tuisku (yllä) pienille tuleville laululupauksille ennen kuin hän istahtaa haastattelupenkkiin.

Särkänniemen Delfinaarion aula kuhisee 8–13-vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka ovat tulleet MTV3:n KIDSing-lauluohjelman koelaulukarsintaan. Syksyllä tulee 10 vuotta siitä, kun Tuisku itse astui tuomariston eteen Suomen ensimmäisessä Idolsissa sijoittuen kolmanneksi.

– Pystyn hyvin samaistumaan kilpailijoihin, koska tiedän miltä tuntuu esiintyä tuomareille.

Nyt hän on päätuomarina uudessa KIDSing-lauluohjelmassa, jossa myös kilpailijan tukijoukot ovat tärkeässä roolissa koko ohjelmakauden.

Tuisku myöntää uuden tehtävän edessä, että tuomarointi jännittää häntä. Tuomarina hän haluaa olla lempeä, kannustava ja ymmärtäväinen.

Mutta miten antaa rakentavasti myös negatiivista palautetta näin nuorille? 

– Olen miettinyt sitä tosi paljon. Tapa on äärimmäisen tärkeää. Uskon, että jos suhtaudun sydän edellä positiivisesti ja kannustavasti sekä minulla on halu olla aito, lämmin ja sydämellinen, palaute ei kuulosta niin pahalta.

KIDSing-ohjelman koelaulutilaisuudet ovat Tampereella 25.–26.1., Helsingissä 1.–2.2. ja Rovaniemellä 8.–9.2. Karsintoihin on voinut ilmoittautua etukäteen, ja mukaan on ilmoittautunut jo enemmän laulajia kuin koskaan Idols-kaudella. Myös paikan päällä voi ilmoittautua mukaan kisaan.

Mitä muita taitoja kuin laulutaitoa pitää olla, jotta voi astua lavalle?  

– Lapsi itse tietää, onko hän sopiva tähän. Jos laulu pääsee mun ihon alle tai koskettaa mun sydäntä, ei ole merkitystä esimerkiksi laulajan verbaalisella lahjakkuudella.

Kerro vielä viime hetken vinkkejä koelaulupäivälle ja esiintymiselle?

– Pidä itsesi lämpimänä, muista syödä ja juoda. Uskalla olla oma aito itsesi.

Tuisku itse tiesi jo pienestä pitäen, että hän haluaa laulajaksi. Jo lapsena hän osallistui laulukilpailuihin, kuten Tenavatähteen ja Karuselliin. Menestymättä. Onneksi hän ei kuitenkaan luovuttanut, vaikka matka Idolsiin ei ollut helppo.

– Ala-asteella esiinnyin kaikissa mahdollisissa jutuissa, kunnes minua alettiin sen takia kiusaamaan. Se jätti jälkensä niin, etten uskaltanut nousta enää lavalle yläasteella ja lukiossa. Siitä tuli totaalinen esiintymiskammo. Seuraavaksi esiinnyin vasta Idolsissa.

– Itse menin kiusaamisen takia lukkoon. Haluankin kannustaa kilpailjoita olemaan oma itsensä ja harrastamaan sitä, mitä oma sydän sanoo.

Onnellinen KIDSing voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen Antti Tuiskun Hyökyaalto Records -levy-yhtiöstä ja mahdollisuuden osallistua hänen 10-vuotisjuhlakiertueelle.

KIDSing alkaa lauantaina 9. maaliskuuta MTV3:lla.

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.01.2013 19:39