Keskustori.fi

”Mies vaihtaa elämänsä sylilliseen tulta”

TTT:n Carmen tulvii intohimoa, tanssia ja draamaa. Janne Kallioniemen esittämä Jose voisi olla tästä päivästä.

Carmenia näyttelee Eriikka Väliahde ja Josen roolia nähdään Janne Kallioniemi. Kuva: Petri Kovalainen.

Tampereen Työväen Teatterin Carmenissa ei ole flamencohameita, ei härkätaisteluareenoja eikä oopperaa. Carmen on intohimoinen, tanssillinen draama. Ensi-ilta nähdään Suurella näyttämöllä torstaina 7. helmikuuta.

TTT kertoo: Carmenin ohjaaja Tiina Puumalainen nostaa tutusta juonesta esille sen ytimen. Keskiössä on mies, perheellinen menestyjä, jolla on päällisin puolin kaikki hyvin. Carmenin kohdatessaan hän rakastuu intohimoisesti ja on valmis suuriin uhrauksiin saadakseen naisen omakseen. Intohimoinen suhde ei taivu määräyksiin ja pian mies huomaa olevansa kaikkea sitä, mitä vastaan ennen taisteli. Kesyttömien tunteiden keskellä ei ole sopimuksia, joten rakkaus on otettava haltuun väkisin – vaikka tappamalla se. 

Josen roolissa nähdään Janne Kallioniemi ja Carmenin Eriikka Väliahde.

Kerrotko roolistasi, Janne Kallioniemi?

– Jose on menestynyt, naimisissa ja hänelle on syntymässä lapsi. Hän on kilpailuhenkinen, eikä hän kestä sitä, että hänelle nauretaan. Kun Jose tapaa mystisen Carmenin, hän on valmis jättämään kaiken.

– Tämä on intohimodraama. Kukkamekot ja flamencot on jätetty pois. Tämä näytelmä voisi olla tätä päivää.

– Varsinkin miehet ovat valmiita heittämään kaiken pois esimerkiksi viidenkympin villityksessä. Onko se kuolemanpelko, vai mikä? Vai tunne, että on uudelleen elossa? Carmenissa sanotaan, että mies vaihtaa elämänsä sylilliseen tulta.

Mikä on haastavinta?

– Visuaalinen Carmen esitetään suurella puolella. Kun on iso näyttämö ja paljon väkeä lavalla, haastavaa on, ettei niin sanotusti huku koneistoon.

Pääsetkö tanssimaan esityksessä?

– Aika vähän tanssin. Alussa tanssimista oli enemmänkin, mutta sitä on vähennetty. En tiedä, johtuiko se tanssitaidostani, naurahtaa Janne Kallioniemi alias Jose.

– Tanssi kuvaa Josen tunteita, ja enemmän seison keskiössä ja muut tanssivat ympärilläni.

Sinun äänesi voi kuulla tänä keväänä muualtakin kuin näyttämön lavalta?

– Kyllä, olen vuoden vaihteen jälkeen aloittanut Radio Iskelmän kanavaäänenä, mikä tarkoittaa että spiikkaan kanavan mainosspotteja.

Carmen 7.2.Suurella näyttämöllä Tampereen Työväen Teatterissa.

Tampereen Työväen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 07.02.2013 11:16