Keskustori.fi

Les Misérables -musikaalin syksyn lipuista varattu jo lähes puolet

Tampereen Teatterin musikaali tulee ensi-iltaan syyskuussa. 

Tampereen Teatterin Les Misérables -musikaalin syyskauden lipuista on varattu jo lähes puolet, kun ensi-iltaan on aikaa vielä seitsemän kuukautta.

Victor Hugon romaaniin perustuva Les Misérables on maailman menestyneimpiä ja kuuluisimpia musikaaleja. Sen on nähnyt yli 60 miljoonaa teatterikatsojaa ympäri maailman. Suurmusikaalin kaksoisensi-ilta on 13. ja 14. syyskuuta Tampereen Teatterin päänäyttämöllä.

Ohjauksesta vastaa lukuisista musikaaliohjauksistaan ympäri Eurooppaa tunnettu Georg Malvius, ja keskeisissä rooleissa nähdään musikaalilaulajien parhaimmistoa Suomesta ja Virosta, muun muassa Tomi Metsäketo Mariuksena, Tero Harjunniemi ja Petja Lähde Jean Valjeanin roolissa, Sören Lillkung Javertina, Ele Millistfer Fantinena, Saara Lehtonen ja Pia Piltz Époninena ja Sarah Nedergård Cosettena.

Musikaalin koomisissa rooleissa kapakoitsijapariskunta Thénardierina nähdään Tampereen Teatterin omat näyttelijät Ville Majamaa ja Ritva Jalonen. Yhteensä musikaaliin osallistuu 30-päinen laulajien ja esiintyjien joukko sekä 14 hengen orkesteri.

Tampereen Teatteri toteuttaa Les Misérablesin ensimmäistä kertaa uudella tuotantomallilla. Musikaalia esitetään keskitetysti niin, että samaan aikaan päänäyttämöllä ei ole muita näytelmiä. Esitykset jatkuvat ensi-illasta marraskuun loppuun asti viisi kertaa viikossa, keskiviikosta lauantaihin. Kuukauden tauon jälkeen musikaali jatkaa ohjelmistossa tammikuussa 2014. Esitys on suomenkielinen, ja se tekstitetään englanniksi ja suomeksi.

Musikaalia on esitetty suomenkielellä vain kerran aiemmin, Helsingin kaupunginteatterissa vuonna 1999.

Tampereen Teatteri

Jaa

Viimeksi päivitetty 12.02.2013 10:43