Keskustori.fi

Kynttiläuinnilla tunnelmoidaan Laura Moision livemusiikin tahdissa

Earth Hour -ilmastotapahtuma tuo elämyksiä ja tempauksia lauantaille tai pidemmäksikin aikaa: Hirvitalo katkaisee sähköt peräti kuukaudeksi galleriatiloistaan.

 WWF:n ideoimaa maailman suurinta ympäristötapahtumaa vietetään lauantaina 23. maaliskuuta kello 20.30–21.30. Silloin ihmiset eri puolilla maailmaa sammuttelevat valoja ilmaistakseen huolensa ilmastonmuutoksesta. Myös Tampereella tapahtuu tuolloin. 

Pyynikin uimahallissa pääsee kynttiläuinnille lauantaina kello 20–22. Uinnin lomassa saa nauttia myös livemusiikista, jota esittävät Laura Moisio (alla) ja Duo Hurme kello 20.30–21.30.

Ensimmäistä kertaa näinkin harvinaisessa esiintymispaikassa laulaa ja soittaa kitaraa tamperelainen laulaja, lauluntekijä Laura Moisio.

– Innolla odotan lauantain esiintymistä. Uskon, että musiikkini sopii hyvin kynttilänvaloon, iloitsee Moisio.

– Esiinnyn yhdessä Ville Salosen, taiteilijanimeltään Hot Mama Salonen, kanssa. Hän soittaa kitaraa. Soitamme lauluja tekeillä olevalta levyltäni.

Kuva: Kukka-Maria Rosenlund.

Osallistuitko viime vuonna Earth Hour -tapahtumaan?

– Kavereitani oli silloin luonani kylässä, ja kyllä me sammutimme valot silloin tunniksi.

Kynttiläuinnin tarjoaa kaupungin liikuntapalvelut ja elävän musiikin kaupungin kulttuuripalvelut.

Pispalan nykytaiteen keskus Hirvitalo osallistuu Earth Hour -tapahtumaan vaikuttavasti. Hirvitalo katkaisee sähköt kuukaudeksi galleriatiloistaan. Lauantaina kello 20.30–21.30 vietetään avajaisia, missä on esillä Inês Queridon, Mari Paikkarin ja Tuomas Koskialhon teoksia. Sähköttömässä galleriassa on mahdollisuus tutustua teoksiin 14. huhtikuuta asti.

Myös ainakin Tampere-talo ja Särkänniemen elämyspuisto osallistuvat Earht Houriin sammuttamalla valoja klo 20.30–21.30.

Tampere-talo sammuttaa piha- ja julkisivuvalot sekä mainosvalot talon ulkopuolelta. Särkänniemen elämyspuisto sammuttaa valot Näsinneulan ulkoilmatasanteelta ja julkisivuilta, Delfinaarion valoseinästä sekä Tornado-, Trombi- ja Tyrsky-huvilaitteiden ja Pelle Pizzerian julkisivuilta. 

Earth Hour

Jaa

Viimeksi päivitetty 22.03.2013 14:28