Keskustori.fi

Sotapäiväkirja 1918 -dokumenttisarja alkaa nyt uusintana – Katso päivän asiantuntijavideo ja draamajakso

Milloin sota ja rakkaus syntyivät? Roosan ja Augustin mahdoton rakkaus on fiktiivinen tarina, mutta se voisi olla totta.

Keskustori.fi julkaisee nyt uudelleen 14-jaksoisen Sotapäiväkirja-dokumenttisarjan, kun Suomen sisällissodasta on 95 vuotta. Sarja julkaistiin ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten, jolloin Tampereella vietettiin sisällissodan 90-vuotismuistojuhlia.

Sotapäiväkirja-dokumenttisarjassa ilmestyy kahden viikon ajan päivittäin kaksi videota, joista toinen on fiktiivinen draamajakso ja toinen asiantuntijan video.

Fiktiivinen draamajakso kertoo riipaisevan tarinan punaisen tytön (Piia Soikkeli) ja valkoisen pojan (Tuukka Huttunen) rakkaudesta (yllä). Tarina on Matti Wacklinin käsikirjoittama ja Ari Tiihosen ohjaama.

Asiantuntijavideolla tietokirjailija, tutkija Timo Malmi valottaa Tampereen taistelujen tapahtumia niiden tapahtumapaikoilla.

Sotapäiväkirjan ensimmäinen osa maanantaina 25. maaliskuuta palaa vuoteen 1917, missä ovat niin sodan kuin rakkaustarinan alkuhetket. Tämän prologin jälkeen Sotapäiväkirja elää päivä kerrallaan vuotta 1918 Keskustorilla. Päätösjakson vuoro on 7. huhtikuuta.

Tervetuloa mukaan, toivottavat Teatteri Siperia ja Keskustori.fi.

SIIRRY SOTAPÄIVÄKIRJAAN

Jaa

Viimeksi päivitetty 25.03.2013 00:19