Keskustori.fi

Mikä on Keskustorin paras tapahtuma 2013?

Mikä on sinun suosikkitapahtumasi? Kerro se meille. Keskustori.fi valitsi omansa.

Keskustori.fi listasi Keskustorin tapahtumia ja valitsi kolme suosikkiaan upeiden tapahtumien joukosta. Valinta ei ollut helppo. Kerro sinä oma suosikkisi jutun perässä olevaan kommentointitilaan!

1. Tammerkosken Sillalla
Kesän kolmesta tapahtumasta Tammerkosken Sillalla, Tammerfest ja Kukkaisviikot on todella vaikea valita. Kukkaisviikot puhuttelee monipuolisella ohjelmallaan ja Tammerfest huippuhyvine esiintyjineen. Valinta kallistuu Tammerkosken Sillalla -festivaaliin, koska tapahtumaan liittyy niin ihania muistoja, ja siitä se Keskustorin kesä tavallaan alkaa.

2. Kuninkaan Päivä
Kuninkaan Päivää vietetään 28. syyskuuta, superviikonloppuna, jolloin Keskustorilla on myös Maalaismarkkinat kuninkaalliseen henkeen. Samaan aikaan Laukontorilla on Kalamarkkinat ja vietetäänpä silloin myös Tampereen päivää, kaupungin syntymäpäivää. Kuninkaan Päivä on uusi tapahtuma ja vähän erilainen. Händel-kuoron konsertti ja 1700-luvun pukuloisto koristavat syksyä kauniisti, kuningas Kustaa III:n läsnäolosta puhumattakaan.

3. Joulutori
Joulutori on jo niin must. Onhan se vaan niin hienoa, että torilla tapahtuu myös pimeimpään vuodenaikaan. Viime vuonna Joulutori tuntui tunnelmallisemmalta kuin koskaan aikaisemmin.

Vuoden 2013 tapahtumia Keskustorilla

Tampereen Maalaismarkkinat 5.–6.4. Maalaismarkkinoiden tunnelmaan pääsee keväällä ja taas syksyllä. Erityisesti itsetehtyjä tai -kasvatettuja tuotteita. Mukana on paljon käsityöläisiä, alkutuottajia ja ruokaherkkuja.  

Rovaniemen markkinat 19.–21.4. Vuosittainen tapahtuma keväällä. Myyntituotteiden lisäksi juonnettua ohjelmaa ja musiikkia.

Vappumarkkinat 30.4.–1.5. Vappuhulinaa ja vapputuotteita. Teekkarit saavat kylmän kasteen Tammerkoskessa.

Moron peräkonttikirppis 5.5. Suosittu ulkoilmakirpputori, missä on pilvin pimein vanhan tavaran myyjiä ja ostajia. Syksyllä myös.

Tammerkosken sillalla 28.6.–6.7. Kaiken kansan kaupunkifestivaali. Ohjelmassa on muun muassa lasten ja nuorten konsertteja, senioritilaisuuksia, iskelmä- ja rock-iltoja sekä yhteislaulutilaisuuksia.

Tampereen Kansainväliset Suurmarkkinat 10.–13.7. Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestettyyn tapahtumaan saapui myyjiä useista eri maista. Mukana on ensisijaisesti omien maidensa tai maakuntiensa erikoistuotteita myyviä yrittäjiä.

Tammerfest 17.–20.7. Kaupunkifestivaali järjestetään tänä vuonna viikkoa totuttua myöhemmin. Keskustorin ohella pääareenoita on Ratinanniemen Festivaalipuisto ja Pakkahuone. Ohjelmaa neljänä päivänä sekä iltana yli 20 keikkapaikassa. Ohjelmisto on popista ja rokista metalliin.

Tampereen 30. kukkaisviikot 26.7.– 3.8. Kukkaisviikot tarjoavat yhdeksän päivän ajan monipuolisia tapahtumia. Jokaiselle on jotakin: kukkia, esityksiä, ruokaa, juomaa ja tunnelmaa. Tänä kesänä 30-vuotisjuhlan kunniaksi Kukkaisviikoilla saa myös ruokaa taivaalla (Dinner in the Sky). Jää nähtäväksi!

Tampereen Teatterikesä 5.–11.8. on yksi Euroopan merkittävimmistä ammattiteatterifestivaaleista, joka toimii näyteikkunana sekä suomalaisen että kansainvälisen teatterin parhaimmistoon. Ohjelmistossa on draamaa, klassikoita, tanssiteatteria ja katuteatteria.

Chilifest Finland 16.–18.8. Koko perheen tapahtuma, jonka tarkoituksena on jakaa chilitietoutta ja grillausvinkkejä sekä maistella herkullisia ruokia ja pitää hauskaa porukalla. Tarjolla on chilejä, ruokia ja chilituotteita miedommista aina maailman tulisimpiin asti.

Tampereen Maalaismarkkinat 27.–29.9. Mukana on paljon käsityöläisiä ja alkutuottajia. Ruokaherkkuja.  Erityisesti itsetehtyjä tai -kasvatettuja tuotteita.

Tampereen Valoviikkojen avajaiset 27.10. 

Tampereen Joulun avaus 17.11.

Tampereen Joulutori 6.–23.12. Kauppiaat kotimaasta ja Saksasta tuovat torille tuttuun tapaan joulun tuoksut, maut ja tunnelman. Torilla myös ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä. 

Maanantaimarkkinat aina kuukauden ensimmäinen arkimaanantai.

(Listaa täydennetään ja päivitetään matkan varrella, kun tapahtumia ajankohtineen varmistuu lisää.)

Jaa

Viimeksi päivitetty 11.04.2013 16:46