Keskustori.fi

Euroopan nuoret huiput kisaavat ensi kesänä Tampereella

Yleisurheilun 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut Tampereen stadionilla Ratinassa 10.–14. heinäkuuta.

Nuorten EM-kilpailut avataan keskiviikkoiltana 10. heinäkuuta Laukontorilla. Jo ennen sitä ratkotaan ensimmäiset mestaruudet, miesten ja naisten 20 kilometrin maantiekävelyssä, jonka reitti kulkee Ratinan rantamaisemissa lähdön ja maalin ollessa Laukontorilla.

EM-kilpailut on kansainvälisin Suomessa vuonna 2013 järjestettävä urheilutapahtuma kaikki urheilumuodot huomioon ottaen. Tampereelle saapuu lukuisia Euroopan parhaita nuoria yleisurheilijoita. Kilpailuihin on osanotto-oikeus vuosina 1991, 1992 ja 1993 syntyneillä urheilijoilla.

Euroopan yleisurheiluliiton EA:n jäsenliitot ovat ennakkoilmoittaneet Tampereelle yhteensä 1037 urheilijaa 46 maasta, 566 miestä ja 471 naista. Lisäksi odotetaan useita satoja joukkueiden johtoon, huoltoon ja valmennukseen kuuluvia henkilöitä sekä lukuisa joukko katsojia eri puolilta Eurooppaa. Suurin joukkue, alustavasti ilmoitetut 90 kilpailijaa on tulossa Saksasta. Suomen joukkueen koko on hieman vajaat 60 henkilöä, joista 40–45 on urheilijoita.

Vapaaehtoisia haetaan avustajiksi

Kilpailujen onnistunut läpivienti vaatii useiden satojen vapaaehtoisten toimitsijoiden työpanoksen eri sektoreilla. Vapaaehtoisia haetaan parhaillaan avoimella haulla, ja heille on tarjolla monenlaisia mielenkiintoisia tehtäviä. Vapaaehtoisia tarvitaan muun muassa avustajiksi harjoituskentille, kulunvalvontaan, lipuntarkastukseen ja katsomo-ohjaukseen sekä joukkueattasean tehtäviin.

Yleisradio välittää kilpailuista suoraa televisiokuvaa yhteensä noin 30 tuntia kotimaahan sekä kansainvälisesti eri maiden televisioyhtiöiden käyttöön. EM-kilpailujen alustava aikataulu on julkaistu ja liput ovat myynnissä.

EM-kilpailujen järjestelyistä vastaavat Tampereen kaupunki, Tampereen Pyrintö ja Suomen Urheiluliitto.

EM-kilpailut

Jaa

Viimeksi päivitetty 09.04.2013 13:10